Valikko

Wuorela: Latvalan nopeus riittää Loebin suistamiseen vallasta

Toimitus 14.11.2010 22:11
Wuorela: Latvalan nopeus riittää Loebin suistamiseen vallasta

Getty Images

Urheilulehden ralliasiantuntija Miika Wuorela uskoo Jari-Matti Latvalan nopeuden riittävän Mikko Hirvosta paremmin Sebastien Loebin suistamiseen rallivallasta.

Miika, Sebastien Loeb voitti pisteeksi i:n päälle myös Walesin MM-rallin. Miten ihmeessä?

Jaa-a, ei tässä nyt voi liikaa moittia haastajiakaan. Loeb vain on niin ylivoimainen rattitaituri, ettei voittoa häneltä riistetä, kuin epäonnella. Taidoissa harva yltää Loebin tasolle. Solbergilla ranteet taipuvat, mutta konetta ahdistaa. Se on selväkin, sillä ero yksityistiimin ja tehdastiimin autojen välillä on ilmeinen. Vaikea sanoa, olisiko Solberg pystynyt voittoon tuoreemmalla pelillä, mutta teoreettiset mahdollisuudet olisivat olleet paremmat. Latvalan voittomahdollisuudet murenivat huurtuneeseen tuulilasiin ja siitä seuranneeseen lievään ulosajoon ja rengasrikkoon. Vaikea Loebia on selättää, mikäli miehen motivaatio vain säilyy korkealla.

Jari-Matti Latvala taisi olla päivän positiivisin suomalainen, vai oliko?

Jo vain. Hopea ei ole häpeä, ja kyllähän Latvala saavutuksestaan osasi iloita. Käyrä on nyt ylöspäin, joten eiköhän ensi kaudella nähdä entistä itsevarmempi ja vapautuneempi kuljettaja. Mikko Hirvoselle ei käynyt aivan yhtä hyvin. Latvala oli Walesissakin tallikaveriaan nopeampi. Sisäistä kilpailua löytyy toki aina, mutta kukapa olisi vielä kauden alussa uskonut järjestyksen kunniataulukossa olevan tämä. Onneksi ralliautoilussa tarvitsee välit vielä toistaiseksi selvittää metsässä, erikoiskokeilla, eikä paperilla. Kilpailutilanne on erittäin hyvä. Hirvosella on omat vahvuutensa, mutta Latvala on Fordin suomalaisista ilman muuta nopeampi kuljettaja. Itse asiassa Latvala on niin nopea kuljettaja, enttä hän pystyy nopeuden puolesta jopa itsensä Sebastien Loebin haastamiseen ja jopa vallasta syöstämiseen, joten go for it, J-M!

Joko Kimi Räikkönen raotti sanaista arkkuaan?

Vain sen verran, että mielenkiintoa rallia kohtaan löytyy. Tilanne ei ole Räikkösen omien sanojen mukaan hänen omissa käsissään, vaan nyt pitää löytyä osaamista manageripuolelta. Parin viikon sisään uutisia Räikköseltä pitää jo kuulua. Palapeli alkaa pikkuhiljaa loksahtaa kohdalleen. Räikkönen on ollut kauden piristys lajille, joten toivotaan, että jatkoa tulee. Walesissa miehen suoritus oli selkeästi plusmerkkinen. Olosuhteiden tiedettiin olevan hankalat, joten Räikkönen osasi suhtautua ralliin tarvittavalla vakavuudella. Nyt rallit ovat tuttuja hänelle, eikä alokaskauden virheitä tarvitse enää toistaa. Räikkösen rallit ovat vasta tulollaan.

Lisää aiheesta

Kommentit (8)

Kirjoita kommentti

Kaikki kunnia legenda Henri Toivoselle

Vierailija
# 27.12.2010 20:49     X Ilmoita asiaton viesti

Muistaakos joku vielä kuinka monta ulosajoa tämä UL:n "ralliasiantuntija" veikkaili Räikköselle ennen kauden alkua? Samalla asiaa tuntevalla näkemyksellä taitaa puntaroida myös kuljettajien välisiä voimasuhteita...

ex-lukija
# 22.11.2010 14:37     X Ilmoita asiaton viesti

Muutama viikko sitten huudeltiin, että Loeb ja Ogier lyövät suomalaiset vastaisuudessakin maanrakoon, mutta nyt yhden kisan jälkeen (Kiistatta nopea) Latvala sitten pystyykin. Mieli muuttuu turhan nopeasti

Vierailija
# 21.11.2010 21:07     X Ilmoita asiaton viesti

Ei kyse ole välttämättä täysin siitä kuka on nopeampi. Kimi on ajanut "ihan ok", mutta Citroenin "kakkosporukassa" F1-maailmanmestarilla voi olla muutakin lisäarvoa. Vai toisivatko Hänninen ja Ketomaa (<--- keitä he ovat verrattuna Räikköseen) samanlaista mainos / markkinointiarvoa? Kimi jo nimellään tuo varmasti paljon enemmän euroja, kuin mitä häneen laitetaan.

Vierailija
# 15.11.2010 15:30     X Ilmoita asiaton viesti

Ei mittään järkeä tuhalata euroja Kimiin. Suomessa tarjolla nopeampia kuskeja. IRC-sarjan mestari: Juho Hänninen, Jari Ketomaa jne...

Vatanen
# 15.11.2010 09:54     X Ilmoita asiaton viesti

ei kyllä kiinnosta autoilu. mutta jatkakaa jos tommonen kiinnostaa

Vierailija
# 15.11.2010 09:47     X Ilmoita asiaton viesti

Kai nyt Latvala pärjää kun Loebiä ei kiinnosta enää ajaa hikihatussa kun se on jo saavuttanut vaikka mitä.

potku pallo
# 15.11.2010 03:13     X Ilmoita asiaton viesti

mihin unohtu ens kauden autojen uudistus. Kumpi parempi kärry ens kaudella citroen vai ford? Sehän tekee kuitenkin aika paljon tohon taisteluun.

Vierailija
# 15.11.2010 02:15     X Ilmoita asiaton viesti