Valikko

Wuorela: Juhliiko Walesissa turska vai hullu suomalainen?

Toimitus 11.11.2010 19:55
Wuorela: Juhliiko Walesissa turska vai hullu suomalainen?

Getty Images

Urheilulehden ralliasiantuntija Miika Wuorela löi Juha Piirosen kanssa vetoa siitä, voittaako Walesin rallin Petter Sohlberg vai Jari-Matti Latavala. Wuorela uskoo turskaan, Piironen Latvalaan.

Miika, viimeistä viedään, mutta kuka vie?

Tästä tulee mielenkiintoista. Nyt on suomalaisillakin taas ihan aidot mahdollisuudet voittaa tämä kaikkien himoitsema nykyaikaisten WRC-autojen jäähyväiskisa. Molemmat Ford-kuljettajat pystyvät siihen, Loeb totta kai ja lisäksi Ogier ja Petter Solberg ovat mukana sekoittamassa pakkaa. Taistelu voi kääntyä kenelle vain, mutta kyllähän tämä nyt jonkun muun heiniä saisi olla, kuin ainaista Loebia. Minulla on vieläkin se kutina, että norjalaisväriä saadaan pitkän tauon jälkeen ykköskorokkeelle. Olen jopa niin varma asiasta, että löin Juha Piirosen kanssa pienen kahvikupillisen vetoa asiasta. Piirosen veikkaus kohdistuu Latvalaan.

Walesin MM-ralli taitaa olla yksi MM-sarjan haastavimmista, vai kuinka?

Kyllä vain. Nyt mitataan kuljettajien hermon pitävyys. Keli on aina mahdollisimman haasteellinen, ja pieniä virheitä sattuu kaikille, kuten ennen muinoin vanhan kunnon RAC-rallin aikoina. Nyt mennään paljon typistetympää reittiä, mutta ei piiruakaan helpompaa. Säätila on parhaillaan rajun tuulinen, ja sadettakin saadaan aivan varmasti. Tässä kisassa ensimmäinen auto hyötyy aavistuksen lähtöpaikasta, sillä rikkoutuessa tienpinnasta tulee entistä liukkaampi. Pelin henki on kuitenkin se, että kaikki laittavat kaasun pohjaan ja toivovat pysyvänsä tiellä. Edes kovassa sumussa ei voi jäädä ihmettelemään. Riskejä otetaan ja paljon.

Vieläkö Kimi Räikkösellä on tulevaisuutta MM-ralleissa?

Positiivista on se, että mies itse on hyvällä tuulella. Aivan lähiaikoina vahvistus suuntaan tai toiseen on tultava. Onhan Räikkönen koko ajan väläytellyt halujaan jatkaa MM-rallien opiskelua. Nyt taitaa olla enää se välttämätön paha edessä, eli mietittävä, kuka lystin maksaa. Räikkönen voisi tietysti laittaa omia rahojaankin peliin, mutta siten rallista tulisi melkoisen kallis harrastus hänelle. Tällä hetkellä ei ole aavistustakaan, kuka tai ketkä voisivat lähteä Räikköstä tukemaan rallipoluille. Tulokset jäivät ehkä hieman odotettua vaisummiksi. Lähinnä siltä kantilta katseltuna, että muutama pistesija olisi ollut helppo poimia vähän maltillisemmalla ajolla. Siihen Räikköseltä ei kuitenkaan halua löytynyt, vaan asenne oli enemmänkin katsoa heti, mistä rallikuljettajat ovat tehty. Se on kunnianhimoinen lähtökohta, jossa toisessa vaakakupissa menestyksen rinnalla ovat nimenomaan rajut pettymykset.