Valikko

Räikköseltä jälleen ajovirhe - "Tällaista ei saisi sattua"

Toimitus 21.10.2010 22:14
Räikköseltä jälleen ajovirhe - "Tällaista ei saisi sattua"

Getty Images

Urheilulehden Miika Wuorelan mukaan Kimi Räikkösen ulosajo tuli kriittiseen saumaan suomalaisen rallitulevaisuuden kannalta.

Miika, kuinkas tässä nyt näin kävi Räikkösen kanssa?

Niinpä. Tällaisia tapauksia ei kärsisi kovasti tulla kenellekään. Eikä varsinkaan Räikköselle, jonka ralliuran jatko riippuu vain ja ainoastaan rahoittajan löytymisestä. Rahalla saa auton ja ainakin toistaiseksi Räikkönen on ollut hyvillä mielin jatkamassa rallaamista myös ensi vuonna. Mitä tämänaamuiseen ulosajoon tulee, niin se oli jälleen kerran karun opettavainen kokemus. Äkkiä ajatellen täysin turha, mitään opettamaton ja alkeellinen moka, mutta ei näiltä voi välttyä. Vaikeinta rallissa on juuri hiljaa ajaminen. Harvemmin sitä joutuu tekemään, mutta johtoaseman ollessa selvä tai ranteiden ollessa ruosteessa, kuljettajat ovat pakotettuja hiljentämään. Räikkösen kohdalla ei kumpaakaan näistä, vaan puhtaasti kokemuksen puutetta erilaisista olosuhteista.

Entäs, kuka tai ketkä ajavat rallin voitosta?

Loeb ilman muuta, mutta työnäytteenä tämä sopisi Sordolle kuin nenä päähän. Itse asiassa nyt espanjalaiselta ei enää toivota voittoa; tämä ralli on pakko hoitaa kotiin, mikäli miehen mieli edelleen halajaa MM-ralleissa jatkaa. Tallimääräyksellä Sordo tuskin haluaa voittaa, joten Loeb on pestävä ajamalla. Eikä Loebin päänahka alennuksessa ole tässäkään rallissa, vaikka mestaruus on jo ranskalaisella plakkarissa. En laske ketään muita kuljettajia voittotaisteluun mukaan. Petter Solberg vääntää kolmossijasta Sébastien Ogierin kanssa, mutta rallin ykköseksi heillä tuskin on asiaa.

Mutta missä meidän suomalaiset sitten lymyävät?

Ensimmäisen päivän soraerikoiskokeet jelppaavat meikäläisiä jonkin verran. Palkintokoroke ei ehkä ole aivan realismia Latvalalle tai Hirvoselle, mutta viiden nippuun huristeleminen olisi tässä tilanteessa jo ihan tyydyttävää. Katse on jo käännetty voimakkaasti ensi vuoteen ja uuteen autoon, joten tämän vuoden osalta rypistäminen on jo turhaa. Wales on asia erikseen, koska ralli päättää nykyisten superautojen aikakauden, mutta Espanja on pedattu jälleen Citroënille. Yhden päivän sorapätkät tuskin vielä voimasuhteita ylösalaisin heilauttavat. Avauspäivästä tulee joka tapauksessa mielenkiintoinen. Ensimmäisen lenkin tulosten perusteella on vielä mahdotonta sanoa, kuka kisan lopulta vie. Hyvä kokeilu, jollaisia näkisin mielelläni tulevaisuudessakin.

Kommentit (2)

Kirjoita kommentti

Kun puupää ajaa puuta päin, vaaihtavatkohan he siinä yhtään aatosta.

seppo o jarvinen Vierailija
# 23.10.2010 06:17     X Ilmoita asiaton viesti

Joo, ei sais sattua mut kun jotain riskejä ottaa, ni yleensä sattuu! Toimittajan suurin riski on kai osallistua lotto-arvontaan sillontällön, paljonko voitit?

Vierailija
# 22.10.2010 11:47     X Ilmoita asiaton viesti