Valikko

Tilaa lehti

Kallio: Alle sekunti ei ole paha ero

Toimitus 25.2.2010 19:43
Kallio: Alle sekunti ei ole paha ero

Jukka Pohjasto

MotoGP-kuski Mika Kallio puristi alle sekunnin päähän kärkivauhdista Sepangin testeissä.

Malesian Sepangissa ajettiin torstaina tämän kauden kolmas testipäivä MotoGP-luokan osalta. Mika Kallio kiristi päivän lopulla selvästi vauhtiaan ja oli Pramac Racing -tallin Ducatilla kahdeksanneksi nopein. Eroa testipäivän nopeimpaan Valentino Rossiin jäi 0,970 sekuntia.

Valkeakoskelainen urakoi +35 asteen helteessä koko porukan suurimman kierrosmäärän 5,548 -kilometrisellä Sepangin radalla, kun Kalliolle kertyi 76 kierrosta.

"Ei ollut suunnitelmissa ajaa noin paljon, mutta meillä oli säätöjen kanssa hakemista. Muutimme säätöjä päivän aikana reilusti, joten kierroksia vaan kertyi. Vasta päivän lopulla löysimme oikean suunnan, kun laskimme pyörän korkeutta radikaalisti", Kallio selvitti.

"Sen jälkeen teimme enää hienosäätöä etu- ja takajousitukseen. Olen jo melko tyytyväinen pyörään ja kierrosaikaan. Sain kiristettyä edellisestä Malesian testeistä vauhtiani lähes sekunnilla ja ero kärkeen puolittui."

"Alle sekunti kärjestä ei enää ole paha ero, mutta onhan töitä vielä edessä, että pääsisimme lähemmäksi kärkeä. Rossi ja Stoner olivat vähän muita edellä, mutta kolmanteen sijaan ei jäänyt matkaa kuin 0,4 sekuntia."

"Perjantaina meidän tallilla on ohjelmassa uuden hiilikuituisen takahaarukan testaaminen. Aloitin nämä testit vielä edellisellä kehitysversiolla, joten huomiselle jää vielä paljon testattavaa", Kallio summasi.