Valikko

F1 2016

Lisää autourheilusta »

Lisää autourheilusta »

Tulossa Itävallan GP / 9.7.2017 15:00
Jäljellä 11P 4T 51M 40S

Yksi suomalainen odottaa F1-paikkaa – ”Muutamia siirtoyllätyksiä luvassa”

Toimitus 12.7.2012 09:27
Yksi suomalainen odottaa F1-paikkaa – ”Muutamia siirtoyllätyksiä luvassa”

Jatkaako Michael Schumacher? (Getty Images)

F1-kuljettajamarkkinoilla kuhina on alkanut. Urheilulehden Erkki Mustakarin mukaan Mark Webberin jatkosopimus Red Bullille ei ole kauden mielenkiintoisin sopimusasia.

Eki, ensimmäinen iso kuljettaja sopimus on sitten tehty ja Mark Webber jatkaa Red Bullilla. Oliko kauden isoin kuljettajauutinen?

Ei, eikä mielenkiintoisin. Mutta Red Bull -tallin ilmoitettua Mark Webberin vuoden jatkopestistä, se samalla käynnisti tämän vuoden F1-siirtokarusellin. Webberiä enemmän kiinnostavia kuljettajia ovat ainakin minulle Ferrarin Felipe Massa ja Mercedeksen Michael Schumacher. Se jatkavatko he, vaikuttaa niin monen muun kuljettajan mahdollisuuksiin ja suunnitelmiin.

Kuinka todennäköisenä pidät, että Schumacher ja Massa ajavat nyt viimeistä kauttaan?

Schumacherin viimeaikaiset suoritukset, kuten Monacon aika-ajon nopein aika, Euroopan GP:n kilpailun kolmas sija ja Britannian GP:n aika-ajon kolmas sija, ovat sen verran hyviä tuloksia, että en hämmästyisi, jos hän haluaisi jatkaa ainakin vielä yhden kauden. Ja kun kuuntelee Mercedes Benzin moottoriurheilun varapääjohtajaa Norbert Haugia, niin on myös lähes varmaa, että niin tulee tapahtumaan. Massan kohdalla on täysin selvää, että hänen tilalleen löytyy nopeampi ja varmempi kuljettaja. Massan kannalta on erittäin tärkeää onnistua loppukauden kilpailuissa yläkanttiin. Jos näin tapahtuu, hänellä on pienen pieni mahdollisuus saada vuoden mittainen jatkopesti. Yläkanttiin onnistuminen tarkoittaa useampaa palkintopallisijoitusta.

Kuka olisi ottamassa Massan paikkaa Ferrarilla?

Tämä on vaikea rasti ratkottavaksi ja vaivaa varmasti tallijohtoakin. Sauberilla toista kautta ajava Sergio Perez on muutamaan kertaan väläytellyt nopeuttaan, mutta hän on yhä auttamattomasti liian virheherkkä heppu toiseen Ferrariin. Mies joutunee vielä kasvamaan korkoa F1-kuljettajana Sauberilla. Tosin Peter Sauberkin toivoisi häneltä vähemmän virheitä ja enemmän pistesijoja.

Entä Williams? Tallin siirrot ovat suomalaisittain mielenkiintoisia.

Niin, Valtteri Bottas odottaa siellä vuoroaan nousta kisakuljettajaksi. Näkisin, että Bottas ottaa tallissa Bruno Sennan kuskinpaikan. Juuri nyt on menoillaan jälleen nuorten kuljettajien tapahtuma Silverstonessa, jossa Bottas pääsee taas väläyttelemään kykyjään ja vakuuttamaan.

Voiko olla mahdollista, että Heikki Kovalainen saattaisi ottaa Massan paikan Ferrarilla?

Ei se ihan kokonaan poislaskettu vaihtoehtokaan ole, sillä kyllä Ferrarillakin on aina luotettu enemmän kokemukseen, kuin nuoriin kokemattomiin kuljettajiin. Lisäksi synergiaa saattaa löytyä siitäkin yksityiskohdasta, että Kovalainen olisi varmuudella luotettava kakkoskuski Fernando Alonson rinnalla. Eikä sekään haittaisi, että Alonso ja Kovalainen tulevat hyvin juttuun. He oppivat tuntemaan toisensa kausien 2005 ja 2006 aikana Renaultilla, kun Alonso oli Renaultin kilpakuljettaja ja Kovalainen tallin testaaja.

Mitä sitten häntäpään tallien kohdalla muuten tapahtuu?

Niistä talleista saa paikkoja jos on riittävästi rahaa ja sopivasti ajotaitoa. Heikki Kovalainen saa jatkaa Caterhamilla palkkaa ansaitsevana kuljettajana, jos hän haluaa. Toivottavasti Kovalainen löytää itselleen kuitenkin paremman paikan ensi kaudeksi.