Valikko

F1 2016

Lisää autourheilusta »

Lisää autourheilusta »

Tulossa Euroopan GP / 25.6.2017 16:00
Jäljellä 2P 14T 56M 54S

Webber neuvotteli myös Ferrarin kanssa – ei lähtenyt

Toimitus 10.7.2012 12:23
Webber neuvotteli myös Ferrarin kanssa – ei lähtenyt

Mark Webberin jatko on selvä. (Getty Images)

F1-kuski Mark Webber on odotetusti tehnyt jatkosopimuksen Red Bullin kanssa. Webber jatkaa tallissa ainakin vielä vuoden.

”Loppujen lopuksi tämä päätös oli helppo tehdä. Halu jatkaa täällä oli suuri. Suurin fokus on tämän vuoden mestaruustaistelussa, joka on erittäin tärkeää”, Webber sanoo.

Red Bull osti F1-tallin kauden 2004 päätteeksi. Mark Webber on ajanut tallissa kaudesta 2007 lähtien. Hänen mielestään talli on muuttunut vuosien varrella.

”Talli on muuttunut sen jälkeen kun menestystä alkoi tulla, varsinkin ammattimaisuuden aste lisääntyi, mutta samalla rento meininki pysyi.”

34-vuotias Webber ei peittele sitä asiaa, etteikö häntä olisi kosiskeltu muuallekin.

”Ferrarin kanssa oli keskusteluja, mutta päätökseni oli jäädä tänne.”

”Tunnen täällä kaikkien kengän koon. Tiedän kaikkien nimet ja tiedän miten kaikki toimii, se on äärimmäisen tärkeää kuljettajalle. Syitä jäämiseen oli paljon.”

Webber ja tallikaverinsa Sebastian Vettel ovat Ferrarin Fernando Alonson johtamassa MM-sarjassa tällä hetkellä toisena ja kolmantena.

”Olemme työskennelleet Sebin kanssa todella läheisesti pitkään. On ehkä jopa yllätys kuinka pitkään olemme tehneet työtä yhdessä. Yhteistyö on ollut hedelmällistä, työskentelemme molemmat paljon teknisen henkilöstön kanssa. Radalla kilpailemme toisiamme vastaan ja varsinkin kaudella 2010 ja nyt. Meillä on ollut keskenämme mahtavia taisteluita.”