Valikko

F1 2016

Lisää autourheilusta »

Lisää autourheilusta »

Tilaa lehti

Tulossa Monacon GP / 28.5.2017 15:00
Jäljellä 1P 11T 24M 46S

Vaihtaako Räikkönen tallia? - "Kyse on tulikuumasta kuljettajanimestä"

Toimitus 7.5.2012 19:26
Vaihtaako Räikkönen tallia? - "Kyse on tulikuumasta kuljettajanimestä"

Getty Images

Kimi Räikkösen vahva alku Lotuksella heittää vettä myllyyn hänen kohdallaan kuljettajaruletissa. Urheilulehden Erkki Mustakari on maltillinen kuljettajasiirtojen kanssa vielä tässä vaiheessa kautta.

Eki, australialaislähteet ovat jo viemässä Kimi Räikköstä Red Bullin rattiin. Uskotko tällaiseen?

Tässä vaiheessa kautta spekulaatiot ovat arkipäivää, joten niihin kannattaa suhtautua varauksella. On totta, että Räikkösen vahvat esitykset ovat nostaneet hänet tulikuumaksi nimeksi niiden tallien keskuudessa, jotka etsivät jatkossa itselleen hyvää kuljettajaa. Lisäksi Räikkösen rallisuhde Red Bulliin vie häntä aina helposti siihen suuntaan. Australialaiset ovat kiinnostuneita asiasta, koska oma poika Mark Webber tarvitsee jatkosopimuksen.

Selvää on, että Webber neuvottelee pian  jatkostaan tallin kanssa. Mitä odotat?

Webber on sanonut, ettei hänellä ei olisi mitään sitä vastaan, että hän ajaisi RB:n toista autoa myös ensi kaudella. Silti ikäkello hänellä käy ja on ihan hyvin mahdollista, että tästä tulee kuitenkin 36-vuotiaan Webberin viimeinen kausi F1:ssä.

Onko vielä tässä vaiheessa muuten edes järkevää ennakoida mitään kuskisiirtoja?

No, vähän liian aikaisin ollaan niiden suhteen liikkeellä. Silti en itsekään mahda olla heittämättä, että melko varmasti tämä on Ferrarin Felipe Massan viimeinen kausi. Massan voisi korvata Webber, tai miksi ei Sauberin meksikolaisässä. Sergio Perez. Hän kuuluu jo muutenkin Ferrari-akatemian nuorten kuljettajien kaartiin.

Eli myös Räikkösen siirtyminen Lotukselta muualle on turhan aikaista puhetta?

Juuri näin. Paljon riippuu siitä, kuinka hyvän kauden Räikkönen Lotuksella lopulta ajaa. Viimeistään keskikesään mennessä tiedämme mikä on tallien välinen paremmuusjärjestys ja sillä on oma vaikutuksensa siihen, mihin kuumat kuljettajanimet, kuten Kimi Räikkönen, menevät seuraavaksi. Muistetaanpa vielä, että Räikkösellä on kuitenkin kahden vuoden sopimus Lotuksen kanssa.