Valikko

F1 2016

Lisää autourheilusta »

Lisää autourheilusta »

Tulossa Euroopan GP / 25.6.2017 16:00
Jäljellä 2P 14T 53M 55S

Tässä on Kimi Räikkösen pelottavin sudenkuoppa - jälleen kerran

Toimitus 22.5.2012 10:16
Tässä on Kimi Räikkösen pelottavin sudenkuoppa - jälleen kerran

Getty Images

Monacon legendaarinen F1-viikonloppu on edessä. Urheilulehden Erkki Mustakari uskoo Kimi Räikkösen mahdollisuuksiin ajaa kisan voitosta - tosin se vaatii tiettyjä asioita.

Eki, kuinka suuret mahdollisuudet Kimi Räikkösellä on taistella Monacon kilpailun voitosta?

Hänen mahdollisuutensa kilpailun voittamiseen ovat ihan hyvät – ainakin yhtä suuret kuin kenellä tahansa muulla kärkinimellä. Monacon katurata on teknisenä haasteena aivan erilainen kaikkiin muihin ratoihin verrattuna ja siellä auton hyvä tasapainoon jarrutusten kannalta ja mekaaninen pito hitaista mutkista ulos ajettaessa ovat hyvin tärkeitä. Kuljettajan täydellinen keskittyminen ja virheiden välttäminen yhdessä sopivan aggressiivisen ajotyylin kanssa avaavat mahdollisuudet menestymiseen. Niillä alueillahan Räikkönen on aivan paras.

Tarjoaako DRS-alue paljon lisää ohitusmahdollisuuksia entiseen verrattuna?

Monacon radalla DRS-alue on radan lähtösuoralla ja se on valitettavan lyhyt. Jopa niin lyhyt, että samaa hyötyä kuin muilla radoilla ei nyt saavuteta.

Eli ohittaminen on yhtä vaikeaa kuin ennenkin?

Lähes tulkoon. Mutta rengaspuoli saattaa kuitenkin aiheuttaa joitain tapahtumia radalla. Joidenkin kohdalla ne saattavat yllättäen kulua odotettua nopeammin. Mutta onhan totuus tietysti se, että monien ratatapahtumien osalta niidenkään varaan ei kannata silti paljon laskea, koska eskinopeudeltaan hitaalla radalla renkaat tietysti kuluvat normaalia vähemmän.

Vaikuttaa siltä, että onnistuminen aika-ajossa on jälleen kerran menestymisen kannalta kaiken A ja O?

Näin se on. Kolme viimeistä GP:tä, Kiina, Bahrain ja Espanja, on voitettu paalupaikalta ja olisi kieltämättä outoa jos Monacossa ei kävisi samoin. Monacossa paalu on tärkeämpi kuin edellisissä kisoissa. Räikkösen haasteena on nyt nappiaika-ajo. Hän on neljässä ensimmäisessä kisassa ollut parhaimmillaan neljännessä lähtöruudussa ja siitä pitää parantaa. Eturivin paikasta aukeaisi varmasti myös mahdollisuus kilpailun voittamiseen.