Valikko

F1 2016

Lisää autourheilusta »

Lisää autourheilusta »

Tilaa lehti

Tulossa Kanadan GP / 11.6.2017 21:00
Jäljellä 13P 2T 51M 49S

Schumin turhautuminen alkaa näkyä - "Lopeta räksytys"

Toimitus 26.4.2012 10:06
Schumin turhautuminen alkaa näkyä - "Lopeta räksytys"

Michael Schumacher (Getty Images)

Nyt on selvinnyt, miksi seitsemän kertaa urallaan F1-mestariksi kruunattu Michael Schumacher ei pärjää kilpailuissa. Urheilulehden Erkki Mustakari selventää asiaa.

Eki, mikä on syy Schumacherin menestysongelmiin?

Saksalaiskuskin mukaan ongelmana on, ettei hän pidä nopeasti kuluvista Pirellin renkaista. Hän on kommentoinut julkisesti, että on suuri vääryys, että käytössä on renkaat, joilla ei saa ajaa koko ajan täysillä. Schumacher totesi Bahrainin kisaviikonlopun aikana myös, että saadakseen renkaista parhaan suorituskykytason, niillä on ajettava säästellen, eikä se ole oikein F1-sarjassa.

Onko hän oikeassa vai väärässä?

Sekä että. Pirelliltä tilattiin juuri tällaiset nopeammin kuluvat renkaat, koska välitankkauksen poistumisen myötä liian vahvoilla ja kestävillä renkailla ajaminen olisi johtanut siihen, että liian moni kilpailu olisi pystytty ajamaan läpi yhdellä pakollisella stopilla. Näinhän tapahtui viime kaudella sen jälkeen, kun tallit oppivat käyttämään renkaita hyvin. Ja lopulta tuli yhden stopin kisoja, joissa pysähdys tehtiin vain siksi, että säännöt edellyttivät kumpaakin kuivankelin rengasseoksen käyttämistä.

Onko Schumacherin ajotyyli sitten sellainen, että hänen on vaikea sopeutua tähän renkaita säästävään ajotapaan?

Jos mies on voittanut 91 osakilpailua ja seitsemän maailmanmestaruutta, luulisi taitoa löytyvän myös näillä renkailla ajamiseen. Näen, että renkaiden haukkuminen liittyy turhautumiseen, kun menestystä ei oikein tule. Olen lähes varma siitä, että Schumacher nähdään tämän kauden aikana vielä palkintokorokkeella, mutta tämän räksyttämisen sijasta hänen tulisi keskittyä omien vahvuuksiensa parantamiseen ja unohtaa se, että aina eivät kaikki asiat ole tai mene hänen toivomustensa mukaisesti.