Valikko

F1 2016

Lisää autourheilusta »

Lisää autourheilusta »

Tilaa lehti

Tulossa Monacon GP / 28.5.2017 15:00
Jäljellä 1P 11T 10M 39S

Rosberg huolissaan tallin rengasongelmasta

Toimitus 10.6.2011 22:43
Rosberg huolissaan tallin rengasongelmasta

Getty Images

Nico Rosberg aloitti Kanadan GP:n perjantain harjoituksissa erinomaisesti. Mercedes tallin autoja vaivannut ongelma eli renkaiden liian nopea kuluminen on silti edelleen ratkaisematta.

”Kilpailuissa automme yksinkertaisesti kuluttaa liiaksi renkaita. Se on ollut ongelmamme läpi koko alkukauden”, Nico Rosberg kommentoi Urheilulehdelle Montrealin radan varikolla.

”Sekä Malesiassa että Turkissa pärjäsimme aika-ajoissa hyvin. Sijoituin silloin kolmanneksi, mutta sitten kilpailuissa sama renkaiden kuluminen teki niistä vaikeat ajaa.”

”Monacossa kärsimme sitäkin enemmän, mutta siellä muutkin asiat johtivat siihen, että viikonlopusta tuli todella hankala”, Rosberg lisää.

Yksi syy Mercedes GP:n autojen aiheuttamaan nopeaan renkaiden kulumiseen johtunee auton akselinvälin lyhyydestä. Lyhyt auto yksinkertaisesti syö renkaita pitkiä autoja enemmän.

”Siitä syystä meidän on keksittävä keinot sen ongelman ratkaisemiseksi. Erityisesti täällä se voi koitua ongelmaksi, sillä tämä rata on perinteisesti erittäin kova renkaille. Joku ratkaisu ongelmaamme on löydettävä.”

”Aika-ajon suhteen en ole huolissani, mutta itse kilpailu vähän huolestuttaa. Jos sunnuntaina sataa, mikä on kuulemma mahdollista, silloin tilanne voi olla meidän kannaltamme hieman parempi”, Rosberg pohtii.

”Mutta kyllä ne sadekelin renkaatkin kuluvat, mutta toivottavasti eivät kuitenkaan yhtä paljon ja nopeasti kuin kuivankelin renkaat.”

Erkki Mustakari

Kanadan F1 GP:n aika-ajot ajetaan lauantaina 11.6.