Valikko

F1 2016

Lisää autourheilusta »

Lisää autourheilusta »

Tilaa lehti

Tulossa Monacon GP / 28.5.2017 15:00
Jäljellä 0P 18T 15M 53S

Red Bullin Vettel onnistui täydellisesti Valenciassa

Toimitus 27.6.2010 16:44
Red Bullin Vettel onnistui täydellisesti Valenciassa

Getty Images

Sebastian Vettel voitti Valencian F1-kilpailun. Heikki Kovalainen ja Mark Webber kolaroivat hurjasti.

F1-sarjan Euroopan GP:n voittoon ajoi Espanjan Valenciassa sunnuntaina paalupaikalta lähtenyt Red Bullin Sebastian Vettel. Voitto on saksalaiskuskin toinen tällä kaudella. McLarenin Lewis Hamilton oli kilpailun toinen ja Jenson Button kolmas.

MM-kärki Hamiltonin kisa sai kuitenkin lisäväriä varikonläpiajorangaistuksesta, jonka hän sai ohitettuaan kisan alkupuolella turva-auton sääntöjenvastaisesti. Hamilton kärsi rangaistuksensa, mutta pystyi silti pitämään sijoituksensa kisan kakkosena.

Kisan hurjimmasta kolarista vastasi Red Bullin Mark Webber kierroksella 10, hän ajoi Lotuksen Heikki Kovalaisen perään. Webberin auto heitti hurjan voltin ja liukui lopulta rengasvalliin. Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta molemmat kuljettajat joutuivat keskeyttämään kilpailun. Lotus-merkin juhla-GP sujui muutenkin heikosti, sillä Jarno Trulli ajautui teknisiin vaikeuksiin jo kisan alussa. Hän pääsi jatkamaan kisaa, mutta aivan joukon hännillä.

Mercedes GP  taisteli kisan läpi jarru- ja rengasongelmien kanssa. Michael Schumacher ylsi kuitenkin nopeimpaan kierrosaikaan kierroksella 40. ja 41. Kisan lopputuloksissa hän oli vasta 16. ja Nico Rosberg 12.

Lisäksi Jenson Buttonin, Rubens Barrichellon, Robert Kubican, Sebastien Buemin, Vitaly Petrovin, Adrian Sutilin, Vitantonio Liuzzin, Pedro de la Rosan ja kisan keskeyttäneen Nico Hülckenbergin nopeudet turva-auton radallaolon aikana joutuivat vielä tutkimuksen kohteeksi kisan jälkeen. Jos rangaistuksia tulee, järjestys tuloslistalla voi vielä muuttua.