Valikko

F1 2016

Lisää autourheilusta »

Lisää autourheilusta »

Tilaa lehti

Tulossa Kanadan GP / 11.6.2017 21:00
Jäljellä 13P 2T 50M 18S

Räikköstä harmittaa - "Paalupaikkaa ei tarvita"

Toimitus 10.5.2012 19:43
Räikköstä harmittaa - "Paalupaikkaa ei tarvita"

Kimi Räikkönen (Getty Images)

Kimi Räikköstä harmittaa Bahrainin GP:n tulos, mutta hänen mukaansa ensi viikonlopun Espanjan GP on vasta todellinen mittari Lotus-tallille.

”Aina kun pääsee lähelle voittamista, mutta ei onnistu siinä, niin se harmittaa. Bahrainin kilpailu on kuitenkin nyt taakse jäänyttä aikaa, eikä sitä kannata enää pohtia. Nyt pyritään ajamaan paremmin kuin viimeksi”, Räikkönen muotoilee.

Ennen tätä kautta Räikkönen ajoi Ferrarilla vuonna 2009. Hän tietää mikä välivuosien aikana muuttui lajissa.

”Yksi iso ero on siinä, että nyt ei tarvitse välttämättä olla paalupaikalla voittaakseen kilpailuja. Huonommistakin lähtöpaikoista voi pärjätä, kunhan vain tekee kaikki mahdolliset asiat oikein ja välttää kaikki virheet.”

Räikkönen ei selvästi ole tyytyväinen tämän kauden tuloksiinsa. Räikkönen on MM-sarjan seitsemäntenä ja 19 pinnaa Red Bullin Sebastian Vettelin kärkipaikkaa jäljessä.

”Meillä on ollut kauden alusta alkaen paljon paremmat mahdollisuudet menestyä, kuin mihin olemme pystyneet. Olemme tehneet liian paljon pieniä virheitä. Niistä on päästävä eroon ja silloin mahdollisuudet ovat paremmat.”

”Meidän E20-automme on hyvä ja tarpeeksi nopea. Espanjassa näemme vasta lauantaina ja sunnuntaina onko se edelleen riittävän nopea, jotta sillä voi taistella kärkisijoista. Kaikki ovat tehneet autojaan paremmiksi, joten on pakko odottaa ja katsoa mikä tilanne on viikonloppuna”, Räikkönen toteaa.

 

Erkki Mustakari