Valikko

F1 2016

Lisää autourheilusta »

Lisää autourheilusta »

Tulossa Itävallan GP / 9.7.2017 15:00
Jäljellä 11P 4T 48M 9S

Räikkösen haasteena nopea kierros – ”Ei mitään väliä!”

Toimitus 9.6.2012 09:30
Räikkösen haasteena nopea kierros – ”Ei mitään väliä!”

Getty Images

McLarenin Lewis Hamilton on suosikki Kanadan GP:ssä. Urheilulehden Erkki Mustakarin mukaan myös Kimi Räikkönen on hyvissä asemissa.

Eki, jos unohdetaan tässä Hamiltonin ja Ferrari-miesten suoritusten arviointi, niin mitä nostat esiin perjantain harjoituksista?

Ainakin Force Indian Paul di Restan. Hän vakuutti päivän ajamisillaan. Mies oli erityisen nopea ensimmäisessä harjoituksessa ja toisessakin harjoituksessa hän oli viides, vain 0,285 sekuntia Hamiltonia hitaampana. Hän voi olla tämän viikonlopun yllättäjä.

Mitkä sitten ovat Kimi Räikkösen mahdollisuudet? Harjoitussijat eivät päätä huimanneet.

Renkaiden suhteen asiat eivät voisi paljon paremmin olla. Niin Räikkönen kuin Romain Grosjeankin saivat ajettua massiivisen määrän kierroksia kummallakin rengas-seoksella ja kumpikin oli tyytyväinen renkaiden kestoon ja suorituskykyyn. Nopeat vedot jäivät kummaltakin ajamatta, niiden vuoro on vasta lauantaina. Kummankin kohdalla on kysymys siitä, kuinka hyvään vauhtiin he pääsevät yhdellä nopealla kierroksella. Saavatko he renkaiden lämpötilat kohdalleen ja sitä kautta mahdollisuuden iskeä aika-ajossa hyvät kierrokset. Toisaalta Montrealin radalla aika-ajon merkitys ei ole läheskään niin suuri kuin esimerkiksi parin viikon takaisessa Monacon kisassa, sillä tällä radalla ohittaminen on mahdollista. Jos auto on kisasäädöissä nopea ja renkaat toimivat hyvin, silloin kummallakin on hyvät mahdollisuudet kisassa melkein mihin tahansa.

Gilles Villeneuve rata on ainoa kalenterissa oleva GP-rata, jolla Red Bull ei ole vielä koskaan voittanut. Onko Sebastian Vettelillä tai Monacossa voittoon ajaneella Mark Webberillä mahdollisuudet muuttaa tuo tilanne?

On, mutta helppoa se ei tule olemaan. Heidän kilpailukyvystään on perjantaipäivän perusteella vaikeaa sanoa mitään varmaa. Molemmat ovat kuitenkin hyviä aika-ajajia, eikä heitä kannata unohtaa kun arvioidaan eturiviin ajavia kuljettajia. Itse odotan Vetteliltä vahvaa kilpailua, mutta paljon se riippuu renkaista. Kisasäädöissä voi hyvin käydä niin, että Webber on tallin vahvempi lenkki.

Käy läpi sarjaa johtavan Fernando Alonson tilanne?

Ensinnäkin on aina syytä pitää mielessä se, että hän on Ferrari-tallin selvä ykköskuljettaja. Se antaa hänelle sellaisen henkisen tuen, jonka avulla hän on kilpailussa vahva, menee aika-ajo sitten miten tahansa. Suureen epäonnistumiseen en Alonson kohdalla usko, sen verran hyvässä vauhdissa mies perjantain harjoituksissa oli.

Entä seinään ajanut Heikki Kovalainen?

Kovalaisen ensimmäinen harjoitus päättyi todella omasta virheestä seinään ajoon. Auton korjaamisen jälkeen Kovalainen ajoi useampia ihan hyviä kierroksia ja ainakin teoriassa hänellä on mahdollisuudet kiilata itsensä aika-ajon toiseen osioon asti. Jos kisavauhti on suurin piirtein samalla tasolla kuin mihin hän pystyi autollaan Monacossa, niin Kovalainen voi hyvinkin taistella tasapäisesti niin Toro Rosson molempia kuljettajia kuin myös Williamsin Bruno Senna vastaan.

Michael Schumacher yllätti kaikki Monacossa. Voiko häneltä odottaa ihmeitä tälläkin kerralla?

Schumacher jäi Hamiltonista 0,4 sekuntia parhaalla kierroksellaan, mutta pelkkiin perjantain harjoitusaikoihin tuijottaminen ei ole viisasta. Mercedeksen suoranopeudet ovat erittäin hyviä ja kärkipään talleista parhaat. Näin ollen on täysin mahdollista, että niin Schumacher kuin Nico Rosbergkin voivat nousta etupään lähtöruutujen valloittajiksi. Oma veikkaukseni paalupaikan valloittajaksi on kuitenkin Lewis Hamilton.