Valikko

F1 2016

Lisää autourheilusta »

Lisää autourheilusta »

Tulossa Itävallan GP / 9.7.2017 15:00
Jäljellä 11P 4T 46M 11S

Räikkönen ei riemuitse - "Ei uutta tai ihmeellistä"

Toimitus 11.5.2012 14:30
Räikkönen ei riemuitse - "Ei uutta tai ihmeellistä"

Getty Images

Lotus-tallin suomalaiskuski Kimi Räikkönen ei heitä hattua ilmaan vielä Espanjan GP:n perjantain harjoitusten perusteella.

”Olemme vieneet suurin piirtein saman ohjelman läpi joka perjantai ja siinä mielessä nyt ei ole tapahtunut mitään uutta ja ihmeellistä, mutta nyt olemme kuitenkin ajoissa lähempänä kärkeä kuin aikaisempina perjantai-päivinä ja se on tietenkin hyvä. Aika paljon aikaa meni erilaisten asioiden kokeilemiseen ja senkin tähden on vielä vähän aikaista sanoa, miten lauantai menee”, Räikkönen sanoo.

Espanjan GP:n kisataktiikka on vielä avoin.

”Nyt olemme saaneet ajaa kummallakin rengasseoksella pitkiä vetoja ja kunhan katsomme insinöörien kanssa datan kunnolla läpi, silloin pystymme miettimään minkälaisella taktiikalla lähdemme kilpailuun. Tällä voi nyt myös ohitella, kiitos avattavan takasiiven, joten lähtöruudun merkitys ei ole niin suuri kuin joskus aikaisemmin.”

Räikkönen ei myöskään lähde vertaamaan autoaan Bahrainin kisaviikonloppuun.

”Nämä kaksi rataa ovat niin erilaisia. Jos toisaalta vertaan tätä autoa siihen millä ajoimme helmikuussa, niin tämä on selvästi parempi. Lisäksi tämä perjantai meni helpommin kuin useimmat muut perjantait tähän mennessä.”

Suomalaiskuskilta ei kestä kauaa miettiä, mikä Lotuksessa on kehityskohde.

”Kyllä se on auton aerodynamiikka. Se on se alue missä muut menevät koko ajan eniten eteenpäin ja meidän on pystyttävä siinä kisassa mukana.”

Erkki Mustakari