Valikko

F1 2016

Lisää autourheilusta »

Lisää autourheilusta »

Tilaa lehti

Tulossa Monacon GP / 28.5.2017 15:00
Jäljellä 0P 18T 11M 21S

Räikkönen ei päässyt kovempaa - "Muut ovat kehittyneet enemmän"

Toimitus 14.4.2012 12:00
Räikkönen ei päässyt kovempaa - "Muut ovat kehittyneet enemmän"

Kimi Räikkönen (Getty Images)

Kimi Räikkönen ajoi Kiinan GP:n aika-ajossa viidenneksi. Lewis Hamiltonin rangaistuksen vuoksi hänen lähtöruutunsa on kuitenkin neljäs. Suomalaiskuski ei silti huuda hurraata.

”Ei se ihan huonosti mennyt, mutta ero edellä ajaneisiin on sen verran suuri, että tämä on pieni pettymys”, Räikkönen toteaa.

”Muut ovat kehittyneet enemmän kuin me näiden viikkojen aikana, siksi ero on tullut vähän suuremmaksi. Meidän autollamme ei päässyt sen kovempaa kuin mitä ajoin. Yritin kyllä, mutta nopeampaa en pystynyt ajamaan.”

”Käytin kaikkia kolmea pehmeää rengassarjaa, mutta jätin viimeisen vedon kolmannella sarjalla kesken, kun huomasin, että en pysty parantamaan aikaani. Kisa on kuitenkin pakko aloittaa sillä sarjalla millä ajoin parhaan aikani ja se oli kolmannen osion eka veto. En usko, että sillä on sen suurempaa merkitystä onko renkailla ajettu pari kierrosta tai onko se ihan uusi sarja”, kuski pohtii.

Perjantain harjoitukset ajettiin Kiinassa  vaihtelevissa olosuhteissa. Räikköstä itse kisan sääolosuhde ei juuri kiinnosta.

”Jos sataa, niin sittenhän sataa. Onhan se kaikille sama ja sateessa on parempi startata kisaan lähellä kärkeä, kuin  mitä niillä paikoilla joilla olen kisat joutunut toistaiseksi aloittamaan. Riippumatta kelistä, me yritämme tehdä parhaamme.”

Paalulta kisaan starttaa F1-uransa ensimmäistä kertaa Mercedeksen Nico Rosberg. Tallikaverinsa Michael Schumacher lähtee heti vierestä. 

”Yleensä ne eivät ole kisoissa yhtä vahvoja, mutta jos keli on viileämpi, niin se yleensä on heille parempi. Heidän renkaansa kuluvat vähän muita nopeammin, mutta jos ilma on viileä, niin silloin ne saattavat kestää heilläkin hyvässä kunnossa pitempään”, Räikkönen analysoi Mercedes-kuskeja.

Lotus sai Kiinaan myös uusia auton osia. Niistä ei ole vielä ollut kuskeille iloa.

”Ne eivät toimineet niin kuin odotimme ja siksi auto oli käytännössä ihan sama kuin se millä ajoimme Malesiassa. Kyllähän me niitä uusia osia kokeilimme, mutta emme olleet niiden toimimiseen tyytyväisiä. Ainakin teoriassa niiden olisi pitänyt tehdä autosta nopeampi.”

Erkki Mustakari, Shanghai