Valikko

F1 2016

Lisää autourheilusta »

Lisää autourheilusta »

Tilaa lehti

Tulossa Kanadan GP / 11.6.2017 21:00
Jäljellä 13P 2T 56M 53S

Oiva synttärilahja – ”Kisalle tuli aivan uusi luonne”

Toimitus 12.5.2012 23:57
Oiva synttärilahja – ”Kisalle tuli aivan uusi luonne”

Getty Images

Williams-kuski Pastor Maldonado lähtee Espanjan GP:hen paalupaikalta McLarenin Lewis Hamiltonin rangaistuksen myötä. Urheilulehden Erkki Mustakari odottaa kisaa mielenkiinnolla.

Eki, Hamiltonin rangaistus johti sitten melkoiseen lisäyllätykseen, Pastor Maldonado pääsee starttaamaan Williamsilla paalupaikalta?

Näin kävi ja aika hyvään saumaan Maldonadon paalupaikka tuli, sillä talli juhlii tämän viikonlopun aikana perustajansa ja edelleen suurimman omistajansa Sir Frank Williamsin 70-vuotis syntymäpäivää. Samalla kilpailu kuitenkin saa uuden luonteen, koska jos Hamilton olisi aloittanut paalupaikalta, hän olisi jopa saattanut  kisan alussa ajaa muilta karkuun. Samaa emme näe, kun piikkipaikalta starttaa Maldonado – ainakin se on epötodennäköisempää.

Mikä merkitys Hamiltonin hylkäämisellä on nyt toisesta ruudusta starttaavalle Ferrarin Fernando Alonsolle ja toisesta rivistä starttaaville Lotus-kuljettajille Romain Grosjeanille ja Kimi Räikköselle?

Hyvällä lähdöllä useampikin kuljettaja voi parantaa sijoituksiaan jo ennen ensimmäistä mutkaa, koska täällä Katalonian radalla matka paaluruudusta ensimmäiseen mutkaan on kaikkein pisin, eli peräti 730 metriä. Samalla Hamiltonin siirtäminen koko joukon hännille voi johtaa siihen, että kauden viidennessä kilpailussa saadaan jo kauden viides eri voittaja. Toisaalta Alonso, joka voitti jo Malesiassa, voi olla eri mieltä.

Kuinka paljon tämä paransi Kimi Räikkösen mahdollisuuksia?

Melkoisesti, vaikka siinäkin tapauksessa, että Hamilton olisi saanut pitää paalupaikkansa uskon, että Räikkönen olisi noussut mukaan voittotaisteluun. Nyt se on vain vähän helpompaa. Suurin epävarmuustekijä liittyy sään muuttumiseen. Jo lauantai-iltana täällä satoi vähän ja sateen uhka on päällä myös sunnuntaina, tosin ennusteiden mukaan sen mahdollisuus ei ole 25 prosenttia suurempi.