Valikko

F1 2016

Lisää autourheilusta »

Lisää autourheilusta »

Tilaa lehti

Tulossa Monacon GP / 28.5.2017 15:00
Jäljellä 1P 11T 7M 12S

Näytetäänkö sählääjäkuskille jo ovea? – ”Aika olisi”

Toimitus 10.7.2012 10:03
Näytetäänkö sählääjäkuskille jo ovea? – ”Aika olisi”

Varikkopysähdys ei mennyt putkeen Kamui Kobayashilla. (Getty Images)

Urheilulehden Erkki Mustakari uskoo F1-tallipomon Peter Sauberin mitan olevan jo täynnä japanilaiskuljettajansa töppäilyjä, vaikka sunnuntaina vältyttiin vakavilta vammoilta.

F1-talli Sauberin japanilaisässä Kamui Kobayashi teki Britannian GP:ssä viime sunnuntaina jälleen kerran lähes anteeksiantamattoman virheen. Hän ajoi varikkopysähdyksellään tallin varikkoväen päälle.

”Peter Sauber kritisoi jo viime kaudella kumpaakin kuljettajaansa siitä, että he ovat huolimattomia ja epätarkkoja ja erityisesti sitä pysähtyessään varikkostoppien aikana määrätylle paikalle. Sauberin mielestä he hävisivät kuskien virheiden takia reippaasti yli 15 pistettä koko kausi huomioiden”, Mustakari toteaa.

Näyttäisi siltä, että ainakaan Kobayashin kohdalla ei ole tapahtunut sellaista kehitystä, mitä häneltä on tässä asiassa odotettu. Sunnuntain tilanteesta hänelle rapsahti 25 000 euron sakot.

”Jokainen tällainen virhe on yhtä kuin lyhyt askel ulos tallista”, Mustakari puuskahtaa.

Heikki Kovalainen pohtii parhaillaan tulevaisuuttaan. Caterhamin auto ei ole sillä tasolla kuin sen uskottiin tällä kaudella olevan. Kisamenestys antaa odottaa itseään. Kovalaisella olisi nyt hyvä paikka hieroa sopimusta Sauberille ensi kaudeksi.

”Toivottavasti sellaista keskustelua jo käydään. Sauber on tallin historian aikana luottanut jo kolmeen suomalaiskuljettajaan, JJ Lehtoon, Mika Saloon ja Kimi Räikköseen. Hän tietää, mitä saisi kun ottaisi Kovalaisen Sergio Perezin pariksi”, Mustakari pohtii.

”Asiassa olisi sekin hyvä puoli Sauberin kannalta, että erittäin hyvää ja tarkkaa työtä tekevä Kovalainen palauttaisi aina välillä itsestään liikoja kuvittelevan, vaikkakin lahjakkaan, Perezin maan pinnalle. Tällä hetkellä on sellainen tutina, että Sauberin ensi kauden kuljettajat voisivat olla Esteban Gutierrez ja Kovalainen. Meksiko-linkki sarjaan säilyisi Gutierrezin ansiosta ja Perez saisi mennä rauhassa törttöilemään Fernando Alonson pariksi Ferrarille”, Mustakari täräyttää.

"Odotellaan ja katsellaan. Kovalainen on kommentoinut elokuun olevan se aika kun jatkon suhteen tehdään ratkaisuja."