Valikko

F1 2016

Lisää autourheilusta »

Lisää autourheilusta »

Tilaa lehti

Tulossa Kanadan GP / 11.6.2017 21:00
Jäljellä 13P 2T 51M 26S

Miten käy F1-tähden? – Vasta elokuussa neuvotellaan

Toimitus 6.7.2012 10:12
Miten käy F1-tähden? – Vasta elokuussa neuvotellaan

Getty Images

Heikki Kovalaisen F1-jatko on ollut isosti tapetilla. Kuljettaja itse uskoo elokuun olevan se kuukausi, kun neuvotteluja tulevaisuudesta jo oikeasti käydään.

Kovalaisen Caterham-talli ei ole pystynyt sellaisiin tuloksiin, jotka olivat sen tavoitteena jo aivan kauden alussa.

”Jos pääsemme keskipakkaan kunnolla mukaan, silloin talli on tehnyt hyvän työn”, Kovalainen miettii mahdollisia syitä Caterhamille jäämiseen yhä jatkossakin.

”Saamme lisää päivityksiä autoihimme kun menemme Singaporeen. Silloin viimeistään meidän pitää nousta sille tasoille, jolle edellytettiin.”

Kuljettajien siirtoruletti on mediassa jo pyöräytetty käyntiin. Kovalaisen nimi on vilahdellut usealla listalla. Kuljettajan mukaan oikeat neuvottelut ovat vielä edessä.

”Tunnustelut voivat todennäköisesti elokuun tauon aikana muuttua keskusteluiksi”, Kovalainen arvioi.

Muun muassa Sauber on yksi niistä talleista, joihin Kovalaisen nimi on liitetty. Kovalaisella on myös omia tavoitteita, jos talli vaihtuu.

”Koska en ole enää mikään juniori, niin paljon paremmista sijoituksista pitää päästä ajamaan, kun mihin olen parin viimeisen kauden aikana yltänyt.”

 ”Minulla on tällä hetkellä hyvä tunne omasta ajamisestani, mutta nyt en oikein pysty näyttämään ajamisellani kuin hyvässä iskussa olen. Auto ei anna siihen kunnolla mahdollisuutta.”

Erkki Mustakari