Valikko

F1 2016

Lisää autourheilusta »

Lisää autourheilusta »

Tulossa Euroopan GP / 25.6.2017 16:00
Jäljellä 2P 14T 35M 48S

Button hakee McLarenilta uusia haasteita

Toimitus 21.11.2009 21:58
Button hakee McLarenilta uusia haasteita

Getty Images

McLarenilla ensikaudella F1-sarjaa ajava maailmanmestari Jenson Button, on joutunut jo useasti perustelemaan päätöstään siirtyä pois Ross Brawnin tallista.

Kritiikkiä on tullut oikealta ja vasemmalta, mutta mestarikuski perustelee päästöstään sillä, että hän tarvitsi tähän vaiheeseen uusia haasteita.

"Juuri päättynyt kausi oli erityinen. Meidän tavoitteemme Brawnilla oli kokoajan mestaruus ja sen me myös voitimme. Päästöstä lähtemisestä ei siis ollut helppoa tehdä", Button sanoi BBC:n Radio 5 livelle.

"Olin tallissa kuitenkin hyvin pitkään, läpi BARin ja Hondan vuosien. Meno oli koko ajan varsinaista tunteiden vuoristorataa. Tämä vain on jotain, mitä tarvitsin juuri tässä elämänvaiheessani."

Button ajaa McLarenilla yhdessä edelliskauden mestarin Lewis Hamiltonin kanssa. McLarenilla riemuitaan siitä, että tallissa häärää brittiläinen kuskikaksikko.

"Valinta oli sataprosenttisesti minun. Tulee olemaan iso haaste ajaa Lewisia vastaan hänen alueellaan."

"Se ei tietenkään tule olemaan helppoa, mutta olen haasteesta innoissani. Olen myös työskennellyt erittäin kovasti saavuttaakseni tavoitteitani."

Brawn huomauttaa, että Ross Brawn yritti kyllä pitää hänet tallissa jatkossakin.

"Näin oli. Meillä oli oikein hyvät välit Rossin kanssa. En olisi pärjännyt ilman häntä. Menestys on ollut tiimityötä."

"Jatkossa suhde heihin tulee olemaan tietysti toisenlainen, koska en ole enää tiimissä mukana. Jatkossa ajan kilpailijalla. Suhteemme on silti hyvä. Olemmehan käyneet yhdessä läpi paljon."

Klikkaa tästä ja tilaa Urheilulehti superedulliseen tarjoushintaan!