Valikko

Wirkkala kisoihin – protesteja luvassa

Toimitus 26.6.2012 19:22
Wirkkala kisoihin – protesteja luvassa

Teemu Wirkkala (Getty Images)

Teemu Wirkkala heittää keihästä EM-kisoissa. Urheilulehden Jari Kupila iloitsee Wirkkalan puolesta, mutta ennakoi keihäskarsinnan jälkeistä protestia.

Jari, Wirkkala sittenkin kisoihin. Mitä sanot?

Olen koko ajan ollut sitä mieltä että Wirkkala kuuluu kisoihin. Totta kai on hienoa, että hän on nyt mukana. Vaikka ei tämä tietenkään mukavalla tavalla tapahtunut, kun syynä oli lajin ykköstykin sairastuminen.

 Ehtiikö Wirkkala valmistautua kunnolla keskiviikon karsintaan?

Eihän tämä tietenkään ihannetilanne ole, paitsi juuri hänen kohdallaan saattaa ollakin. Aiemmin on huomattu, että Wirkkala ahdistuu helposti kisakylissä odottelusta ja kaikesta arvokisoihin liittyvästä mediahässäkästä. Nyt hän säästyy kaikelta tältä, voi kävellä suoraan kisapaikalle, kuten missä tahansa muussakin kilpailussa. Eli en usko että nopea aikataulu mikään ongelma on. On päinvastoin jopa etu.

Pääseekö hän finaaliin asti?

Kyllä se varsin lähellä on. Normaaliheitto riittää ilman muuta, kyllä hän saman tien nousee yhdeksi mitaliehdokkaaksi.

Mitä sanot tästä päivän kabinettiväännöstä?

SUL:n kabinettiryhmälle pitää antaa tunnustus sinnikkyydestään. Ja onhan tämä sääntö siitä, että juuri avauspäiväksi pitää varmistaa osanottajat tuplasti aiemmin kuin muina päivinä, ihan älytön sääntö. Eli urheilu voitti tässä. Mutta se on kyllä luultavaa, että samalla Euroopan liitto kaivaa kyllä verta nenästään.

Mitä tarkoitat?

Jos Wirkkala menee finaaliin, edessä on mitä luultavimmin se, että finaalista ensimmäisenä pudonnut heittäjä tekee protestin. Perusteena se, että sääntöä ei tarkkaan ottaen noudatettu. Siitä tilanteesta ainoa järkevä ulostulo on se, että finaalissa heittää 13 miestä. Uskoakseni tästä on hiljaisesti jo ennalta sovittu. Lisäksi tässä on tietysti ennakkotapaus siitä, että sääntöjä voidaan tulkita monin tavoin. Se saattaa tuoda vastaavia yrityksiä eteen myös kokonaan muissa lajeissa.

Lisää aiheesta