Valikko

Tilaa lehti

Upea keihäskisa – Riskiheitto olisi kirkastanut hopean kullaksi

Toimitus 17.8.2013 21:34
Upea keihäskisa – Riskiheitto olisi kirkastanut hopean kullaksi

Getty Images

Tero Pitkämäki ei tiennyt, mitä ajatella keihään MM-finaalista. Mahtava kisa ja hopea 87-metrisellä on kauden kokemusten jälkeen kova teko, mutta pikkaisen kismittääkin.

Suomalaisten odotettu kaksoisvoitto suli Vitezslav Veselyn huippuheittoon, jolla Tero Pitkämäki jäi kymmenen sentin päähän, sekä Antti Ruuskasen odotuksia vaisumpaan kisaan. Ruuskasen 81,44 riitti kuudenneksi.

”Loppujen lopuksi tähän pitää olla tyytyväinen. Tässä kisassa oli hieno olla mukana ja harva se on leikkauspöydältä MM-hopealle tässä ajassa noussut. Mutta jäihän se kulta tosi lähelle…”

Pitkämäki heitti heittonsa normaalityylin kaukaa viivan takaa. Periaatteessa hän heitti Veselyä pidemmän heiton, mutta kauempaa viivan takaa. Olisiko pitänyt ottaa riski ja aloittaa heitto lähempää?

”Voihan sitä jossitella, mutta mun heitto on sellainen, että siihen on pakko jättää vähän varaa. Heitto sinänsä toimi nyt hyvin, ajoitus osui kohdalleen. Mutta pakko siinä on jättää varaa, koska tulen helposti muuten yli.”

Onko suorituksessa sinänsä mitään toivomista?

”Heitto on ihan hyvässä kuosissa, ja sain täällä heitetyksi kyllä ihan kuntoni mukaisen kaaren. Sille ei voi mitään että jäi kymmenen senttiä vajaaksi. Tietysti on totta, että aivan en vieläkään parhaassa vedossa kesän leikkauksen jäljiltä ole. Hieman se vaikuttaa vielä mittaan, että täysivauhtisia kisaheittoja on kuitenkin niin vähän takana. Se esti aivan parhaat mahdolliset rykäisyt.”

Pitkämäki sanoo kuitenkin, että koko hänen tilanteensa on nyt parempi kuin pitkään aikaan.

”Mihinkään ei satu kipeää ja viime kaudella löytyi oma tekemisen malli. Tästä on hyvä lähteä suunnittelemaan ensi kautta. Ja onhan tässä pari kisaakin vielä jäljellä, toinen Brysselissä ja toinen katsotaan todennäköisesti Saksasta. Niissä olisi tarkoitus heittää tulos. Tunne kehossa on niin hyvä, oikeastaan koko ajan parempi.”

Pitkämäki ei siis enää mieti lopettamispuheita?

”Ei. Vuosi kerrallaan tässä mennään. Mutta kyllä nyt on se olo, että ei tämä tähän jää.”

Jari Kupila

 

Lisää aiheesta