Valikko

Tilaa lehti

Unohtakaa jo Bolt - ”Kuka tahansa ei juokse 9,85”

Lauri Karppinen 18.7.2012 14:29
Unohtakaa jo Bolt - ”Kuka tahansa ei juokse 9,85”

Yohan Blaken vauhti kiristyy. (Getty Images)

Jamaikan olympiakarsinnoissa kahdesti itsensä Usain Boltin voittaneen Yohan Blaken valmistautuminen olympialaisiin jatkuu erinomaisissa merkeissä.

Tiistaina illalla hän voitti Sveitsin Luzernissa satasen huippuajassa 9,85. Blaken lähtö oli kehno, mutta kiihdytys oli tuttua Blakea, ja tulos syntyi vielä sallitussa 1,6 m/s myötäisessä.

”Näyttää siltä, että olen oikealla polulla matkallani olympialaisiin. Kaikki sujuu nyt juuri niin kuin pitääkin tässä vaiheessa. Haluan pysyä voittamattomana ja näinhän minä olen jo jonkin aikaa tehnyt”, Blake kommentoi juoksuaan Luzernissa.

Blake paransi sekunnin sadasosalla Luzernin kisaennätystä, jonka hänen maanmiehensä Nesta Carter oli juossut kaksi vuotta sitten.

”En tullut tänne juoksemaan mitään huippuaikaa, mutta halusin silti ihan hyvän ajan. Ihan kuka tahansa ei pysty juoksemaan satasta 9,85”, Blake virnisteli.

Itse asiassa tällä kaudella tuon ajan alle ovat juosseet hänen itsensä lisäksi vain kolminkertainen olympiavoittaja ja ME-mies Usain Bolt (9,76) ja vuoden 2004 olympiavoittaja Justin Gatlin (9,80). Mutta kun Blake saa lähtönsä kuntoon, ei ole epäilystäkään, etteikö hän pystyisi juoksemaan vielä huomattavasti nopeammin.

Kauden kärkiaika 9,75 on Blaken nimissä, samoin kuin 200 metrin 19,80.

Blake ja Bolt ovat paitsi harjoittelukaverit myös hyviä ystäviä muutenkin. Molemmat ovat vakuuttaneet, ettei heidän ystävyytensä joudu koetukselle, voitti kumpi tahansa olympiakultaa.