Valikko

Tilaa lehti

Tulevaisuuden tähdet tulessa - Kovat suomalaisodotukset

Katja Kantanen 10.7.2012 11:11
Tulevaisuuden tähdet tulessa - Kovat suomalaisodotukset

Yleisurheilun alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut starttaavat tiistaina Barcelonassa. Suomen joukkueeseen kuuluu peräti 32 nuorta urheilijaa.

Mukaan olisi löytynyt useampiakin kisarajan rikkoneita urheilijoita, mutta MM-kilpailuissa maakiintiö on kaksi urheilijaa per laji. Suomalaismiehiä on mukana 17 ja naisia 15.

Suomen joukkueeseen kuuluu monta aikuistenkin sarjassa debytoinutta urheilijaa. Helsingin EM-kilpailuissa kilpailleista Barcelonan kisoihin osallistuvat Eetu Rantala, Jani Koskela, Oskari Mörö, Anna Hämäläinen ja Ella Räsänen.

Suomen joukkueen virallinen tavoite on kaksi mitalia ja viisi pistesijaa. Se on kova, mutta mahdollinen, sillä ikäluokka on pysynyt hyvin kansainvälisessä vauhdissa. Suurimmat menestysodotukset kohdistuvat miesten kuulan tilastoneloseen Arttu Kankaaseen, aitajuoksijoihin Elmo Lakkaan ja Jussi Kanervoon, naismoukaristeihin Heli Rinnekariin ja Mikaela Gerkmaniin sekä miesten moukarinheittäjiin Ilmari Lahtiseen ja Juho Saarikoskeen.

Nuoret kilpailevat Barcelonassa vuoden 1992 olympialaisten stadionilla, jossa heti avauspäivänä tiistaina on tulessa peräti kahdeksan nuorta. Kilpailut päättyvät sunnuntaina.

Lisää aiheesta