Valikko

Tilaa lehti

Teinisensaatio yhä vakuuttavampi – ”Hurjassa iskussa”

Lauri Karppinen 13.7.2012 08:45
Teinisensaatio yhä vakuuttavampi – ”Hurjassa iskussa”

Adam Gemili voitti nuorten MM-kisoissa satasen. (Getty Images)

Brittipikajuoksun uusi teinisensaatio Adam Gemili kiisi nuorten MM-kisoissa Barcelonassa sadan metrin voittajaksi näyttäen, ettei hänen aikaisemmin tällä kaudella juoksema 10,08 ollut mikään sattuma.

18-vuotiaan Gemilin voittoaika 10,05 on paitsi hänen oma ennätyksensä myös nuorten MM-kisojen ennätys.

Gemili oli finaalissa suorastaan ylivoimainen, sillä toiseksi juossut USA:n Aaron Ernest hävisi 0,12 sekuntia. Pikajuoksijoiden ihmemaan Jamaikan Odean Skeen oli kolmas ajallaan 10,28.

Ranskan Christophe Lemaitre on ainoa eurooppalainen, jolla on tältä kaudelta parempi tilastoaika, mutta eroa on vain yksi sadasosa sekunti.

Lontoolainen Gemili myönsi maailmanmestaruuden antaneen hänelle valtavasti potkua muutaman viikon päässä odottaviin olympialaisiin.

”Ilman muuta tämä oli massiivinen askel kohti olympiakisoja. Olisin ollut tyytyväinen jo finaaliin pääsystäkin, mutta maailmanmestaruus oli jotain aivan valtavaa”, Gemili totesi juoksunsa jälkeen.

Gemilin valmentaja Mike Afilaka vastusti pitkään suojattinsa osallistumista olympialaisiin pitäen tätä liian nuorena niihin. Britannian yleisurheiluliiton UKA:n valmennusjohto oli kuitenkin toista mieltä ja valitsi nuoren miehen joukkueeseen hakeman tärkeää kokemusta tulevaisuutta varten.

Olympiasatasella finaalipaikka alle 10 sekunnin jamaikalaisten ja amerikkalaisten joukossa lienee vielä mahdottomuus. Olympiatilastoissa (3/maa) hänen aikansa riittää 13. sijalle.