Valikko

Tilaa lehti

Tässä on MM-kisojen kohutuin urheilija - "Täysin käsittämätöntä ylivoimaa"

Katja Kantanen 11.7.2012 09:57
Tässä on MM-kisojen kohutuin urheilija - "Täysin käsittämätöntä ylivoimaa"

Kuularinkien teinisensaatio Jacko Gill on yleisurheilun alle 20-vuotiaiden MM-kilpailujen seuratuin urheilija. Hän puolustaa kisoissa 15-vuotiaana voittamaansa maailmanmestaruutta.

Viime vuonna käsittämättömällä neljän metrin erolla 17-vuotiaiden maailmanmestaruuden voittanut uusiselantilainen lähtee nyt toistamiseen pari vuotta vanhempien MM-rinkiin. Ja tänäkin vuonna ehdottomana ennakkosuosikkina

Gillin, 17,  tavoitteena nuorten MM-kilpailuissa on rikkoa Daegun aikuisten MM-kultamitalistin David Storlin nimissä oleva nuorten maailmanennätys, ja puolustaa MM-kultaansa, jonka supermörssäri voitti 15-vuotiaana neljä vuotta vanhempien sarjassa. Samaan on pystynyt aikoinaan vain Usain Bolt.

Gill on tänä vuonna työntänyt ikäisensä kuuden kilon kuulaa 22.31, ja miesten seitsenkiloinen rautapallokin on lentänyt 20.38. Lontoon A-raja on vain kahden sentin päässä, mutta Gillä ei olympiaringissä nähdä. Hän päätti satsata kaiken junioreiden kisoihin vielä kun sinne pääsee.

Miesten kuulakarsinnassa työntävät myös suomalaiset Arttu Kangas ja Matti Sivonen. Kangas lähtee kilpailuun tilastonelosena, joten hän on vahva mitalisuosikki. Puolan Krzysztof Brzozowski ja Australian Damo Birkinhead ovat kuitenkin pistäneet kotimaidensa ennätystulokset uusiksi, ja ovat Kangasta tilastotuloksissa edellä lähes metrin, joten venyttävä on.

Kuulamörssärien lisäksi Barcelonassa kilpailevat tänään suomalaisista kävelijä Erika Parviainen, juoksijat Ella Räsänen (400m ae), Oskari Mörö ja Joni Vailio-Kaila (400m aidat ae). Kymmenottelija Juuso Hassi jatkaa ennätysvauhdissa alkanutta urakkaansa ja illan välierissä nähdään aitajuoksijat Elmo Lakka ja Jussi Kanervo sekä pikajuoksija Eetu Rantala.

 

Jacko Gillin valmistautumisvideon juniorien MM-kilpailuihin voi katsoa oheisesta linkistä. 

http://www.youtube.com/watch?v=W_3scdylOW8

Lisää aiheesta