Valikko

Tilaa lehti

Tässä Evilän selitys pituuspettymykseen - "Kulki vähän liiankin hyvin"

Katja Kantanen 1.7.2012 20:16
Tässä Evilän selitys pituuspettymykseen - "Kulki vähän liiankin hyvin"

Roni Ollikaisen kuudes sija pituushypyssä kruunasi EM-kisojen sunnuntain. Tommi Evilä karsiutui.

Ollikainen nappasi Suomelle sunnuntain ja koko kisojen ainoan pistesijan. Tulos 805 on myös miehen ennätys, mutta sijoitus jäi vähän harmittamaan nuorukaista.

”Ihan ok kisa kuitenkin. Tekniikka ei toiminut tänään, ja en saanut ponnistuksessa painopistettä kohdilleen ja sitä kautta optimaalinen ponnistus jäi löytymättä.”

”Odotin enemmän, koska tiesin, että mies ja kroppa on kunnossa, siksi fiilikset ovat vähän ristiriitaiset. Kuudes sija ei todellakaan ole huono, vaan tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti seuraavia arvokisoja. Omaan ennätykseen on oltava tyytyväinen. Olisihan se kiva että 830 paukkuisi joka kerta, mutta tästäkin on oltava iloinen”, Ollikainen pohti. 

”Lontoon raja on seuraava tavoite. Kilpailen varmaan seuraavaksi Lapinlahdella. Raja on mahdollinen, ehdottomasti, jos olosuhteet osuvat kohdilleen ja saan loppua paremmaksi.”

Tommi Evilä karsiutui kolmelta viimeiseltä kierrokselta, mutta mies ei vaikuttanut surun murtamalta, vaan pystyi jo ajattelemaan eteenpäin.

”Vielä on kautta jäljellä, ja seuraavaksi tuplahuvin osa kaksi. Ei ole murehtimisen aika nyt. Negatiivisuuden kautta ei voi löytää positiivisuutta.”

”Tänään oli tekniikka se, joka mätti. Kaikki muu oli kunnossa. Paikat kuitenkin aukesivat ehkä sitten liiankin hyvin, ja juoksu lähti rullaamaan.”

”Askelmerkki siirtyi karsinnasta finaaliin 60 senttiä. Juoksu kulki vähän liian hyvin tänään, ja en sitten saanut sitä sopimaan. Oma tuntuma oli kuitenkin se, että en lähtenyt venyttämään askelta lopussa.”