Valikko

Tämä oli vasta alkua – stadion räjähtää sunnuntaina

Toimitus 30.6.2012 15:40
Tämä oli vasta alkua – stadion räjähtää sunnuntaina

Niclas Sandells (Getty Images)

Urheilulehden Jari Kupila pysyi oudon tyynenä Niclas Sandellsin 1500 metrin upean alkuerän aikana. Tunnereaktio on kuulemma säästetty huomiseksi.

Jari, luulimme että olit seonnut lopullisesti, kun vaadit silmät kiiluen Sandellsia EM-lehtemme kansikuvapojaksi. Nyt hän sitten juoksi itsensä kertajuoksulla mitaliehdokkaaksi. Mitä sanot?

Ei oikeastaan mitään uutta. Niclas teki sen mikä oli täysin odotettavissa talven harjoitusten ja alkukesän kisojen perusteella. Hän on ilman muuta nyt suomalaisten ykkösjuoksija ja jopa legendaarisen SE-tuloksen 3.36.6 tasoisessa kunnossa. Eli ei tässä vielä ole mitään syytä huutaa yllätystä.

Väität siis että vasta sunnuntaina on syytä pomppia riemusta?

Finaali on tietysti ihan eri kisa ja mitä tahansa voi tapahtua. Mutta Sandells on todellakin siinä kunnossa, että voi lähteä finaaliin hakemaan todella kovaa sijoitusta. Mestaruus olisi tietysti melkoinen paukku, mutta mikä tahansa on silti nyt ulottuvilla. Hän on siinä kunnossa.

Mitä sanot Sandellsin upeasta kiristä alkuerässään?

Hieno näky, tietenkin. Suomalainen juoksukisan kärjessä sykähdyttää. Mutta viläkin tärkeämpää oli nähdä että hän pystyi kontrolloimaan oman juoksunsa, ei hätäillyt kisaansa pilalle. Juuri tämä on nyt uutta Sandellsissa. Hän on ollut lähes vastaavassa kunnossa jo pari kautta, mutta suoraan sanoen umpisurkea taktinen pelisilmä on pilannut kunnollisten tulosten teon. Kun tämä puoli nyt toimii, antaa se EM-kisan kaltaiseen taktiseen kisaan aivan uuden aseen.

Mitä odotat finaalista?

1500 metrin arvokisafinaalissa pitää valmistautua mihin tahansa, mutta odotan mitalia. Kisassa ei montaa selkeästi parempaa kirimiestä ole, ja kirihommiksi tämä kuitenkin taas menee.

 

Onko tässä mitään riskiä?

Ainahan niitä. Sandellsin kohdalla tietysti tietty kokemattomuus voi aina kostautua. Hän myös unohtui alkueränsä jälkeen hieman liian pitkäksi aikaa seisoskelemaan toimittajien tenttiin. Toivottavasti hapot eivät juuttuneet jalkoihin eikä vilu päässyt iskemään herkkään kehoon.

Lisää aiheesta