Valikko

Suosikkityttö tietää – ”Ennätystä pakko parantaa”

Toimitus 21.6.2012 22:01
Suosikkityttö tietää – ”Ennätystä pakko parantaa”

Jessica Ennis (Getty Images)

Britannian tämän hetken kenties rakastetuin urheilija, seitsenottelija Jessica Ennis tietää olevansa elämänsä kunnossa.

Olympiakisojen julistetyttö teki Itävallan Götzisissä toukokuun lopussa uuden maansa ennätyksen 6906. Silti hän on itse ensimmäisenä valmis myöntämään, että sillä tuloksella ei välttämättä voiteta olympiakultaa Lontoossa.

”Kaikki harjoittelevat lujaa ja ajoittavat huippukuntonsa Lontooseen. Oli tietysti hienoa tehdä ennätys jo kauden alkuvaiheessa, mutta luulen, että voittaakseni olympiakultaa, ennätystä on parannettava edelleen”, Ennis kertoo BBC:lle.

Perjantaina Birminghamissa käynnistyvissä brittien olympiakarsinnoissa Ennis osallistuu neljään lajiin; 200 metrille, pituushyppyyn, korkeushyppyyn ja 100 metrin aitajuoksuun. Ne ovat samalla hänen viimeiset kisansa ennen olympialaisia.

”Haluan laittaa itseni tositestiin kahden päivän ajan, sillä osallistun kaksiin alkueriin ja neljään finaaliin. Haluan kilpailla Birminghamissa näiden lajien spesialistien kanssa.”

Kolmen vuoden takainen maailmanmestari ja vuoden 2010 Euroopan mestari ei ole harmissaan siitä, että olympiakarsinnat käydään Birminghamissa eikä Lontoon uudella Olympiastadionilla.

”Minulle se on ihan sama. En halua, että Olympiastadion tulee minulle liian tutuksi jo ennen kisoja. Haluan että se on minulle uusi ja raikas ja täynnä ihmisiä, silloin kun kilpailuni alkaa”, Ennis sanoo.

Viime vuoden MM-kisoissa Etelä-Korean Daegussa Ennis menetti maailmanmestaruutensa Venäjän Tatjana Tshernovalle, mutta uskoo nykykunnossaan kaiken olevan mahdollista. Erityisen iloinen hän on siitä, että hän teki Götzisin ottelussa ennätyksensä 200 metrillä ja keihäänheitossa.

Heitot, ja etenkin keihäs, ovat olleet Ennisille aina vaikeita. Keihäässä hän oli pitkään umpisurkea; esimerkiksi Osakan MM-kisoissa 2007 hän heitti vain 38,07. Götzisin ennätysheitto kantoi jo sentään 47,11.

”Olen sitä mieltä, että kaikella on syynsä. Jääminen hopealle Daegussa oli tietysti pettymys, mutta toisaalta se oli siinä mielessä siunaus, että olen sen jälkeen keskittynyt erityisesti heikompiin lajeihini.”

Se on ollut kiistatta järkevä päätös.