Valikko

Suomella vihdoinkin kansainvälinen menestyjä - "En edes tajunnut paineita"

Toimitus 25.7.2013 09:20
Suomella vihdoinkin kansainvälinen menestyjä - "En edes tajunnut paineita"

Nooralotta Neziri (J.Tamminen)

Suomesta löytyy vihdoinkin kansainväliselle huipulle kykenevä naispikajuoksija. Viikonloppuna hänet nähdään Kalevan Kisoissa.

Nooralotta Neziri lähti kesään 2013 valtavat odotukset niskassaan. Loistavasti sujunut hallikausi ja erityisesti Göteborgin EM-hallien pistesija eivät ainakaan vähentäneet paineita. Jo alkukesän aikana Nezirille on jäänyt käteen paljon hyödyllistä oppia tuleville vuosille.

"Yksi Tampereen kisojen suurimmista opetuksista oli se, että pitää pystyä keskittymään vain omaan suoritukseen. Osa juoksusta siellä hajosi siihen, että aloin tarkkailemaan viereisen radan hyvin startannutta juoksijaa. Yleensä ennen olen pystynyt tekemään parhaimmat suoritukseni arvokilpailuissa, mutta nyt niin ei käynytkään. Ehkä en itse edes tajunnut niitä paineita ja kotiyleisöä, mutta ne kuitenkin kolkuttivat sitten jossain alitajunnassa", Neziri arvioi Urheilulehdessä.

"12,50-alkuiset ajat ovat ihan realistisia, ja tavoitteena on juosta vielä siihen pintaan tulevaisuudessa. Se tuntuu mahdolliselta. Mutta 12,20-ajat ovat ihan hirveää vauhtia."

Lue Katja Kantasen kirjoittama Nooralotta Nezirin haastattelu kokonaisuudessaan torstaina ilmenstyneestä Urheilulehdestä. Tämän viikon lehdessä myös Kalevan Kisojen kymmenen kuuminta kysymystä, tarina Turun jalkapallon kriisistä, huippu-uimari Hanna-Maria Seppälän paluu Barcelonan MM-altaaseen ja Valtteri Bottaksen F1-haasteet.Ja paljon muuta.

Lisää aiheesta