Valikko

Tilaa lehti

Onko tämä kaikkien aikojen noloin dopingkäry? - Mestari kärähti jälleen

Katja Kantanen 13.7.2012 16:37
Onko tämä kaikkien aikojen noloin dopingkäry? - Mestari kärähti jälleen

Unkarilainen kiekonheittäjä Robert Fazekas kärähti dopingista vain kaksi viikkoa ennen olympialaisia. Fazekasia odottaa elinikäinen kilpailukielto.

Fazekasin ennätys 71, 70 on heitetty vuonna 2002, ja samana kesänä unkarilainen voitti Euroopan mestaruuden Münchenissä.

Siitä kaksi vuotta myöhemmin Fazekas viskasi myös Ateenan olympialaisissa pisimmän kaaren, mutta menetti mitalinsa käryttyään dopingista. Silloin hän yritti vaihtaa näytteensä, mutta testiä valvoneet virkailijat huomasivat vilpin. Täten voittoon nousi Liettuan kiekkolegenda Virgilius Alekna.

Fazekas kärsi kahden vuoden kilpailukiellon ja palasi kiekkorinkiin vuonna 2006. Pekingin olympialaisissa hän selviytyi finaaliin ja sijoittui kahdeksanneksi. 

Koska Fazekas kärähti jo toistamiseen, häntä odottaa elinikäinen killpailukielto. Toistaiseksi unkarilaisen kauden paras oli 65,14.

Fazekas ei ole ainoa olympialaisten alla kärähtänyt yleisurheilija. Myös puolalainen kuulantyöntäjä Damian Kusiak antoi positiivisen dopingnäytteen, joten häntäkin odottaa kilpailukielto. Puolalaisen ennätys on toukokuussa työnnetty 20,45.

 

Lähde: Throwholics

Lisää aiheesta