Valikko

Tilaa lehti

Onko Balotelli sittenkin kovempi – Sandells nukahti ratkaisevan sekunnin verran

Toimitus 1.7.2012 19:48
Onko Balotelli sittenkin kovempi – Sandells nukahti ratkaisevan sekunnin verran

Niclas Sandellsin juoksu kaatui tönimiseen. (Getty Images)

EM-kisojen päätöspäivästä tuli suomalaisittain pettymysten päivä. Urheilulehden Jari Kupila sanoo homman menneen nyt oppirahojen makseluksi.

Jari, uhosit jopa kolmea mitalia tältä päivältä. Toisin kävi. Mitä sanot?

Niclas Sandells nukahti hieman hyvin alkaneessa kisassaan, hukkasi juoksuasemansa ja joutui hakemaan paikkaansa kolmannella kierroksella. Tämä siis tapahtui jo reilu kierros ennen kaatumista. Hän oli kompastua jo kerran aiemmin, ennen lopullista katastrofia. Ironista on, että se varsinainen kaatuminen tuli tilanteessa, jossa hän oli jo oikeastaan raivannut itsensä takaisin hyville juoksulinjoille ja paikkaamassa juoksun alkupätkän nukahdustaan.

Siis oma moka?

No ei tämä edes mikään varsinainen moka ollut. Hidas tonnivitonen on aina vähän tämmöistä tönimistä ja hakemista. Siinä on kokenutkin juoksija helisemässä. Nyt kävi näin. Sen jälkeen on enää turha jossitella sitä, että kaikin puolin muuten tämä kisa oli menossa tasan Sandellsin toiveiden mukaan.

Entä pituuskisa, kyllähän siitä piti enemmän ottaa?

Piti. Roni Ollikaisen kohdalla on pakko sanoa, että hommassa oli vähän turhan puristamisen makua koko ajan. Uran ensimmäinen oikeasti kova paikka taisi nyt mennä vähän opetteluksi. Hän pystyi ihan kohtuulliseen suoritukseen, ja siitä plussat. Mutta vähän jäi nyt varastoon. Mutta ihan hyvä, että pääsee maksamaan oppirahat tässä vaiheessa uraa. Myöhemmin ollaan valmiimpia. Tässä kisassa olisi ollut enemmänkin tarjolla, mutta kuudes sija EM-tasolla on silti ihan kova teko.

Evilä jäi finaalista. Se on kyllä pettymys?

Onhan se. Evilän juoksu kulki vähän turhankin hyvin. Hänellä oli sen vuoksi vaikeuksia merkkinsä kanssa, ja toisaalta myös tekniikkansa kanssa. Sehän on ollut tyypillistä Evilää ennenkin. Kun juoksu alkaa kulkea, hyppy putoaa kyydistä. Nyt kävi näin. Hänen kohdallaan on turha puhua oppirahoista, fakta on, että hän ei saanut omaa suoritustaan täysin kasaan, vaikka potentiaalia sinänsä olisikin.

Suurten odotusten sunnuntai meni siis ihan kuralle?

Ei ihan. Stadionilla nähtiin aivan upea seiväskisa. Lisäksi suomalaisyleisö osoitti taas kerran upean kykynsä kannustaa hyviä urheilijoita, tulivatpa he mistä maasta tahansa. Ei tästä surkea fiilis jäänyt.

Oletko yhä sitä mieltä että Mario Balotelli on pikkutekijä suomalaisten rinnalla?

No, sehän tästä masentavasta päivästä enää puuttuisi että Balotelli junttaa hattutempun Espanjan verkkoon. Mutta ei junttaa. Fabregas ja kumppanit hoitavat homman. Tämän päivän osumatarkkuudellani tämä tarkoittaa siis kaikille veikkaajille varmaa vihjettä, Italia tulee voittamaan.

Lisää aiheesta