Valikko

Tilaa lehti

Olympialaiset vaarassa - tätä pelättiin

Lauri Karppinen 19.6.2012 21:46
Olympialaiset vaarassa - tätä pelättiin

(Getty Images)

Urheilulehden Lauri Karppinen ilmoittaa Lontoosta, että bussit eivät olympiakaupungissa kulje ensi perjantaina. Bonuskiista on jälleen olympialaisliikenteen uhkana.

Lontoon punaisten bussien kuljettajat uhkaavat edelleen mennä lakkoon, mikäli heille ei makseta 500 punnan eli noin 600 euron olympiabonusta. Tehostaakseen vaatimuksiaan kuljettajat aikovat marssia ulos työpaikoiltaan ensi perjantaina, koska bussiyhtiöt eivät ole suostuneet 24 000 kuljettajan vaatimuksiin. Perjantain bussilakosta tulee Lontoon ensimmäinen sitten vuoden 1982.

Kuljettajien ammattiliitto on uhannut useammilla lakoilla lähiviikkojen aikana. Lisäksi se on ilmoittanut korottavansa vaatimuksiaan sadalla punnalla jokaisen lakon yhteydessä.

Bussinkuljettajien vuosipalkka Lontoossa on 26 000 puntaa eli 34 000 euroa.

Lontoon liikennelaitoksen Transport for Londonin maanpäällisen liikenteen toimitusjohtaja Leon Daniels korostaa, että valtaosa kuljettajista tekee kisojen aikana normaalia työtään. Hänen mielestään lakolla uhkaaminen on täysin väärä asenne hetkellä, kun Lontoon on tarkoitus toivottaa ulkomaalaiset vieraat tervetulleeksi.

Metron ja paikallisjunien kuljettajat ovat neuvotelleet itselleen 500–2000 punnan bonukset.

 

Lauri Karppinen seuraa Lontoon olympiavalmisteluja ja olympiailmiöitä paikanpäällä. Kesäkisat käydään 27.7-12.8.2012.