Valikko

Tilaa lehti

Olympiajoukkueen kapteeni kovassa vireessä - "Voimat jaettava viisaasti"

Lauri Karppinen 13.7.2012 10:45
Olympiajoukkueen kapteeni kovassa vireessä - "Voimat jaettava viisaasti"

Dai Greene ( Getty Images)

Timanttiliigan Lontoon osakilpailu käydään perjantaina ja lauantaina. Urheilulehti tapasi huippukuntoisen aiturin Dai Greenen paikan päällä.

 Urheilulehti oli eilen torstaina ainoana suomalaismediana Lontoon Crystal Palacen stadionilla Kansainvälisen yleisurheiluliiton 100-vuotisjuhlakahveilla. Samalla monikymmenpäisellä toimittajajoukolla oli mahdollisuus tavata tänä iltana alkavan kaksipäiväisen Lontoon Timanttiliigan osakilpailun tähtiurheilijoita.

Ja paikalla olikin joukko yleisurheilutaivaan kirkkaimpia supertähtiä, kuten 5000 metrin maailman ja Euroopan mestari Mo Farah, 400 metrin aitojen maailmanmestari Dai Greene, 110 metrin aitojen olympiavoittaja Liu Xiang, 100 metrin aitojen maailmanmestari Sally Pearson, 100 metrin kaikkien aikojen toiseksi nopein (9,69) mies Tyson Gay sekä 5000 ja 10 000 metrin maailmanmestari Vivian Cheruiyot.

Britannian yleisurheilun olympiajoukkueen kapteeniksi nimetty Dai Greene on nousemassa elämänsä kuntoon juuri sopivasti olympialaisten lähestyessä. Viikko sitten hän kävi Pariisin Timanttiliigan kisassa hurjan kaksintaistelun Puerto Ricon Javier Culsonin kanssa. Greene jäi toiseksi, mutta juoksi oman ennätyksensä 47,84. Nyt Lontoossa Culson ja Greene kohtaavat uudestaan, ja kisa onkin yksi koko kaksipäiväisen tapahtuman odotetuimmista. Parivaljakon haastajiksi ovat lisäksi tulossa muun muassa olympiavoittaja ja maailmanmestari Felix Sanchez sekä olympiakisojen pronssimitalisti Bershawn Jackson.

”Tiesin Pariisissa olevani hyvässä kunnossa, mutta en tajunnut vauhdin olleen niin kovan, koska olin vielä aika väsynyt kovista harjoituksista. Culson lienee tällä hetkellä maailman paras viidellä ensimmäisellä aidalla ja minä kaiketikin paras viidellä viimeisellä. Siinä on jaettava voimat viisaasti ja juuri se, että olemme niin erilaiset juoksijat, tekee kohtaamisistamme mielenkiintoisia. Toivottavasti meillä on Crystal Palacella vielä hienompi kisa kuin viikko sitten Pariisissa”, Greene totesi.

Lontoon Timanttiliiga 13.-14.07.