Valikko

OK mokasi keihäsvalinnat – oliko raati selvin päin?

Toimitus 6.7.2012 08:35
OK mokasi keihäsvalinnat – oliko raati selvin päin?

(J. Tamminen)

Urheilulehden Jari Kupila ei pysty ymmärtämään Olympiakomitean tekemään linjausta keihäsvalinnoissa.

Jari, keihäsvalinnoista saatiin taas täysi sotku. Sano nyt jotakin?

Välillä alkaa tuntua, että joku tv-tuottaja käsikirjoittaa tästä touhusta tahallaan näin kahelia. Tai oliko OK:n kisavalintoja pohtinut raati selvin päin? Minun on vaikea asiallisesti ilmaista mitä ajattelen. Ymmärrän täysin, että SUL:n valmennusjohtaja Jarmo Mäkelä poltti päreensä.

Mistä tässä on kyse?

OK halusi nyt ilmeisesti leikkiä kovaa päättäjää ja päästä laittamaan puumerkkinsä asiaan. Siis osoittaa että heillä on lopullinen valta eikä lajiliitolla. No, se voi jossakin kohdin olla ihan oikeinkin, mutta tässä nimenomaisessa asiassa tuli kyllä kardinaalimoka. Komitea päätti, että kaksi jäljellä olevaa paikkaa täytetään jo Lapinlahden kisojen jälkeen sunnuntaina, vaikka säännöissä olisi mahdollisuus venyttää valinta 22.päivään asti. Jostakin syystä muutamassa muussa kohdin tätä mahdollisuutta käytetään, mutta ei keihäsvalinnoissa.

Miksi lisäajan ottaminen olisi ollut tärkeää?

Lontoon keihäskarsinta heitetään vasta kuukauden päästä. Kun tosiasia on se, että suomen ykköstykistöstä Antti Ruuskanen ja Teemu Wirkkala ovat molemmat toipilaita ja Tero Pitkämäen tekniikka ihan mitä sattuu, olisi todellakin ollut viisasta tarkkailla mihin suuntaan näiden miesten kunto kehittyy. Kukaan heistä ei ole vielä sunnuntaina siinä iskussa, että oikeasti voidaan päätellä jotakin olympiakunnosta. Pahimmillaan tässä saadaan aikaan tilanne, jossa kuukauden päästä paras mies tippuu joukkueesta aivan turhaan.

Mikä logiikka tälle linjaukselle voi olla?

Uskoakseni raati oli kuitenkin selvin päin. Eikä tämä luultavasti ole tahallaan käsikirjoitettua mediakohun lietsontaa. Jäljelle jää joko se, että OK:n valmennusjohto ei kerta kaikkiaan ymmärrä mistä olivat päättämässä, tai sitten se, että ennen huomista huippu-urheilun uutta ykkösjohtajavaalia piti päästä viimeisen kerran käyttämään valtaa.

OK:n valmennuspomo Kari Niemi-Nikkolahan on vahvoilla tässä vaalissa?

Kyllä, hän tulee loppusuoraa hyvissä asemissa. Siinäkin mielessä ihmetyttää kyllä miksi tässä piti näin sekoilla.

Lisää aiheesta