Valikko

Tilaa lehti

Lontoota puetaan olympia-asuun – ”Kaikki eivät innostu”

Lauri Karppinen 8.6.2012 12:00
Lontoota puetaan olympia-asuun – ”Kaikki eivät innostu”

Viirejä ja lippuja laitetaan paikoilleen Lontoon ensimmäisellä olympiakadulla Broadwaylla Stratfordin kaupunginosassa.

Lontoo valmistautuu nyt olympialaisiin. Ensimmäinen katu on jo puettu olympia-asuun.

Nyt kun kuningattaren Diamond Jubilee -juhlat ovat ohi, Lontoo alkaa hiljalleen muuntautua olympiakaupungiksi. Urheilulehti oli paikalla Stratfordin kaupunginosassa itäisessä Lontoossa – aivan Olympiapuiston tuntumassa –, kun Broadway koristeltiin kaupungin ensimmäiseksi olympiakaduksi torstaina.

Mistään sen kummemmasta ei itse asiassa ollut kyse kuin kadunvarsien koristelemisesta erilaisilla olympiaviireillä ja -lipuilla. Kadun koristelu oli vielä osittain kesken, mutta siitä näytti tulevan maltillisen tyylikäs kokonaisuus.

Lontoon pormestari Boris Johnson on antanut Lontoon jokaiselle aluehallinnolle 50 000 puntaa pääkatujen olympiakoristeluun.

”Lontoo on valtavan suuri kaupunki, joten jokaista katu emme tietenkään pysty koristelemaan, mutta tärkeintä on, että tällaisia katuja tulee olemaan ympäri Lontoota. Niiden tarkoituksena on saada ihmiset todella innostumaan edessä olevista kisoista”, kertoi paikalla ollut kisojen järjestelykomitean Locogin edustaja David Ritterband.

Värikkäitä olympia-aiheisia lippuja kiinnitetään lyhtypylväisiin yhteensä yli 6000 kappaletta ja viirinauhoja kaikkiaan yli 25 kilometriä.

Iäkkään puoleinen paikallinen kadunmies tuli kysymään tältä urheilulehteläiseltä, mitä kadulla tapahtuu, kun paikalla on huomattavan paljon valokuvaajia. Kerroin hänelle, että Broadwayta koristellaan parhaillaan Lontoon ensimmäiseksi olympiakaduksi.

Mies katseli värikkäitä lippuja ja viirejä ja viittasi sitten kadun toisella puolella olevaan vanhaan kirkkoon ja kysyi: ”Aikovatko ne koristella tuon kirkonkin?”

”En tiedä. Tuskin nyt sentään”, vastasin.

”No mitä nuo tv-porukat täällä tekevät”, mies kysyi osoittaen BBC:n ja ITV:n kuvausryhmiä.

”Näyttävät haastattelevan ihmisiä”, totesin.

”Minulta on turha tulla kysymään mitään. Minä en haastatteluja myönnä”, ukko totesi ja lähti jatkamaan matkaansa itäisen Lontoon piiskaavassa sateessa.

Ihan kaikki eivät ole vielä nähtävästi päässeet olympiatunnelmaan.

Lauri Karppinen seuraa Lontoon olympiavalmisteluja paikanpäällä. Kesäkisat käydään 27.7-12.8.2012.