Valikko

Kuninkuuslajissa suomalaisonnistumisia - "Ihan uskomatonta kilpailla täällä"

Katja Kantanen 27.6.2012 19:58
Kuninkuuslajissa suomalaisonnistumisia - "Ihan uskomatonta kilpailla täällä"

Sami Itani (J. Tamminen)

Sami Itani oli ottelun ensimmäisen päivän jälkeen yhtä hymyä. Kymmenottelija venyi kahteen ennätykseen.

"Tietysti nelkun ennätys kruunasi päivän. Se oli positiivinen yllätys. Ensimmäinen laji 100 metriä oli ihan erinomainen, kun siinäkin tuli vihdoin ennätys. Sitä olen hakenut kolme vuotta. Pituus ei sitten ollut kovin kaksinen. Kuula oli kohtalainen ja korkeus samoin odotuksiin nähden ihan mukava", Itani veisteli.

"Erittäin positiiviset fiilikset. Olen ilmeisesti hieman ennätystä jäljessä tällä hetkellä, mutta huomenna otetaan se kiinni."

Itanin ennätys koko ottelun loppupisteissä on viime vuonna oteltu 7731.

"Päivä päättyi nyt ajoissa, niin ehtii ottaa hyvin unta palloon. Ei tarvinnut juosta nelkkua yhdentoista aikaan niin kuin esimerkiksi olympialaisissa usein on. Varmaan vaikea saada unta, kun jyllää niin paljon adrenaliinia veressä, mutta eiköhän  ennen viiden herätystä saa jonkin verran nukuttua."

Kymmenottelijoiden urakka jatkuu huomenna viidellä lajilla. Ohjelmaan kuuluu 110 metrin aidat, kiekko, seiväs, keihäs ja 1500 metriä.

"Rata on nopea, joten uskon, että aidoissa tulee hyvä aika. Heittolajien tavoitteena on jotain hyvän ja erinomaisen väliltä. Seiväshyppy on kompastuskivi, en vain osaa sitä lajia yhtään. Mutta jos sen jossain otan haltuun, niin täällä huomenna."

"Kotiyleisön edessä on mahtava kilpailla. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kilpailen stadikalla, ja tämä on jo tähän asti hienoin kilpailu ikinä", Itani päätti.