Valikko

Tilaa lehti

Kisojen suurin pommi ja lisää suomalaisia laulukuoroon- "Ei mihinkään"

Katja Kantanen 29.6.2012 14:18
Kisojen suurin pommi  ja lisää suomalaisia laulukuoroon- "Ei mihinkään"

Merja Korpela ei selviytynyt naisten moukarifinaaliin. Myös ME-nainen Betty Heidler jäi karsintaan.

EM-kisojen tähänastinen suurin yllätys nähtiin naisten moukarin karsinnassa, kun moukaria lähes 80 metriä viskannut Betty Heidler ei selviytynyt finaaliin. Saksatar astui kaksi ensimmäistä heittoaan yli, ja kolmas lensi vain 65.06. Näin ME-naista ei nähdä moukarifinaalissa.

Suomalaisvärejä moukarihäkissä edusti arvokisakonkari Merja Korpela, joka kuitenkin jäi tasostaan pahasti. Parhaimmillaan soinilaisen moukari lensi 64.03, mikä jää Korpelan kauden kärkituloksesta nelisen metriä.

”Kuten tuloskin sen kertoo, ei mihinkään. Olisi pitänyt pystyä parempaan”, pettynyt Korpela veisteli.

”Tähän kisaan olen tähdännyt koko alkukauden, ja nyt sitten pitää miettiä jatkoa uudelleen. Olympialaiset on elokuussa, ja ajattelin, että raja olisi ollut tehtynä ennen tänne tuloa, mutta täytyy sitten etsiä joku kisa ensi viikolle.”

”Tietysti kilpailuun oli vaikeat lähtökohdat, mutta kroppa on ok. En osaa sanoa, kuinka iso pettymys tämä on. Finaaliin riittänyt vajaa 67-metrinen olisi ollut täysin mahdollinen, ja siihen olisin ollut tyytyväinen. Se olisi pitänyt heittää vakka päällään.”

Miesten moukarikarsinnassa heittänyt Suomen Tuomas Seppänen haukkui stadionin moukariringin lyttyyn, mutta Korpela ei lähtenyt valituskuoroon.

”Tuohon on Ruotsi-ottelussa totuttu. Tuttu rinki, joka on kaikille sama, sitä ei voi syyttää missään tapauksessa”, Korpela päätti.