Valikko

Tilaa lehti

Kiire tulee - "Kaksi mitalisuosikkia vaarassa pudota olympiajoukkueesta"

Toimitus 3.7.2012 15:20
Kiire tulee - "Kaksi mitalisuosikkia vaarassa pudota olympiajoukkueesta"

Tommi Evilällä tulee kiire olympianäyttöjen kanssa.

Nyt on viimeinen viikko olympianäyttöjen antamiselle. Urheilulehden Katja Kantanen uskoo, että yleisurheilun osalta ehtii syntyä vielä monta soppaa.

Katja, olympiavalinnat tehdään viikonloppuna. Miltä näyttää yleisurheilun suhteen?

Ei kovin valoisalta. Lontooseen matkaa pieni, noin kymmenen urheilijan joukkue, jonka mitalitoiveet lepäävät lähinnä keihäänheiton ja yllätysten varassa. Eli aika heikolta näyttää.

Mites kuohuttavat keihäsvalinnat?

Ari Mannio voi olla EM-mitalistina varma Lontoon matkastaan, mutta kahdesta jäljellä olevasta paikasta taistelee ainakin neljä miestä. Antti Ruuskasen, Teemu Wirkkalan ja Tero Pitkämäen tilanteet ovat mystisiä, mikä antaa mahdollisuuden nousukuntoiselle Lassi Etelätalolle. Yllätyssaumoja on toki myös Sampo Lehtolalla, Harri Haataisella ja muilla veijareilla. 

Ei ole vielä minkäänlaista käryä, ketkä Lontoossa lopulta heittävät. Lapinlahden eliittikisat sunnuntaina antavat suuntaviivoja.

Tuleeko muissa lajeissa valintaongelmia?

Kinkkisin tilanne voi syntyä miesten pituudessa, jossa Tommi Evilä ja Roni Ollikainen jahtaavat olympiarajaa, joka on kivikova 810. Se on vielä molemmilta ylittymättä. Vain A-rajan 820 ylittämällä molemmat pääsisivät kisoihin. Sotku syntyy, jos sekä Evilä että Ollikainen hyppäävät B-rajan. Kumpi ajaa silloin valintashowssa etusijalle, nuoruus vai kokemus? Karua, jos molemmilta jää Lontoo käymättä, sillä mitaliehdokkaita kumpainenkin. Kaksi mitalitoivoa on putoamassa joukkueesta. Toivotaan, että rajat rikkoutuvat Lapinlahdella.

Miesten moukarissakin muhii valintasotku. Olli-Pekka Karjalaisen pohje kramppasi EM-kisojen karsinnassa, ja finaalissa moukari ei lentänyt odotetusti, joten kunto on arvoitus. Tuomas Seppänen sanoi EM-karsinnan jälkeen taistelevansa täysillä olympiapaikasta. Samaa yrittää myös kauden kotimaisen kärkituloksen haltija David Söderberg, joka jäi EM-kisoissa ilman tulosta.

Valitsijoille on tulossa monia pähkinöitä purtavaksi. Lapinlahden eliittikisoissa sunnuntaina on paljon pelissä.

Voiko olympiakoneeseen nousta vielä yllättäjiä?

Kuten todettua, vielä on viikko aikaa alittaa tai ylittää olympiarajoja. Kovin moni suomalaisurheilija on sadasosien tai senttien päässä rajoista. Esimerkiksi Niclas Sandells juoksi Oslossa 0,08 sekunnin päähän ja Sandra Eriksson jäi EM-finaalijuoksullaan vaivaiset 19 sadasosaa olympialaisten B-rajasta.

Lisäksi viime vuosien arvokilpailujen suomalaisilta vakiokasvoilta Jukka Keskisalolta eikä Merja Korpelalta löydy olympiarajaa tältä vuodelta. Mielenkiintoinen viikko.

Lisää aiheesta