Valikko

Keihäsnaiset kuin päivä ja yö - "Jossiteltavaakin jäi"

Katja Kantanen 27.6.2012 16:07
Keihäsnaiset kuin päivä ja yö - "Jossiteltavaakin jäi"

Sanni Utriainen varmisti paikkansa EM-kisojen keihasfinaalissa. Oona Sormunen karsiutui.

Naiskeihäänheittäjät olivat karsinnan jälkeen kuin päivä ja yö.

Utriainen oli hymyilevä ja helpottunut, kun finaalipaikka varmistui, kun Sormunen pidätteli itkua. 

Utriaisen tulos 57.52 riitti tällä kertaa helposti jatkoon. Karsintarajan 60.00 pystyi ylittämään vain kaksi naista.

"Helpottunut fiilis. Karsinta ei ole ikinä helppo kenellekään, ja kun sen selvittää, lähtee iso apina selästä. Finaalissa lähden tavoittelemaan omaa ennätystä ja nauttimaan kotikisoista", Utriainen myhäili kilpailun jälkeen.

Toisen suomalaiskeihärin, Sormusen, keihäskarsinta päättyi hieman toisenlaisissa tunnelmissa, kun hän karsiutui heikolla tuloksella 54.66. Se oli Tohmajärven teräsnaiselle luonnollisesti pettymys.

”Kävi mielessä, että mitä helvettiä minä täällä teen, ja onko tämän takia koko vuosi treenattu. Pitää katsoa peiliin. Kolme paskaa heittoa ja se oli siinä”, Sormunen ruoski itseään.

”Olin aivan sekaisin tänään. Heiton pitäisi kiihtyä lopussa, mutta tänään se kiihtyi heti alussa. Ennen kisaa oli ihan ok olo, ei sellaista paniikki-fiilistä. Mutta taisi sitten mennä lataus liian kovaksi, vaikka verryttelyssä tuntui vielä rennolta.”

”Jäi ehkä vähän jossiteltavaa siitä, että olisko askelmerkkiä pitänyt korjata. Olosuhteiden taakse en mene, ne olivat ihan normaalit.”

”Heitto on nyt välitilassa, uuden ja vanhan tekniikan sekoitusta. Siksi se heittelee nyt paljon. Kilpailuissa lappu painaa sen verran, että ei pysy kasassa.”

Heti kilpailun jälkeen Sormunen ei pystynyt ajattelemaan kautta eteenpäin. Seppo Rädyn valmennettava tavoittelee olympiapaikkaa, mutta joutuu petraamaan EM-esityksestä huomattavasti, mikäli meinaa Lontooseen. 

”Olympialaiset tuntuvat kaukaisilta. Pitäisi heittää 7 metriä pidemmälle. Vaikea ajatella, mutta nukutaan yön yli ja mietitään sitten seuraavia kisoja.”

Lisää aiheesta