Valikko

Tilaa lehti

Keihäsfinaalissa uudet asetelmat – ”Mistä nyt tuulee?”

Toimitus 28.6.2012 14:41
Keihäsfinaalissa uudet asetelmat – ”Mistä nyt tuulee?”

Ari Mannio (Getty Images)

Urheilulehden Jari Kupila ennakoi torstain keihäsfinaalin olevan täysin erilainen, kuin keskiviikon karsinta. Ari Mannion heiton varassa lepää paljon.

Jari, Ari Mannio loisti keskiviikon keihäskarsinnassa. Miltä keihästilanne vaikuttaa näin muutama tunti ennen kisaa?

Tämä on nyt kaikkien mahdollisuuksien kisa. Jos Mannio jatkaa samalla tavalla, mitalikin on lähellä. Nyt pitää kuitenkin ottaa huomioon se tärkeä seikka, että tuulensuunta on eilisestä muuttunut. Se oli karsinnassa sivumyötäinen ja ainakin juuri nyt tuntuu tuulevan vastaan. Manniohan toivoi myötätuulta. Nyt vaikuttaa, ettei se toive toteudu ja kisahaasteet ovat erilaiset. Ja se, mistä suunnasta tuulee, on totta kai avainasioita tässä taistossa.

Entä mitkä Pitkämäen lähtökohdat ovat?

Pitkämäki on ollut otsikoissa jo pitkään hankalan heittotilanteensa vuoksi. Eiväthän ne ole sujuneet. Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että valoa tunnelin päässä hieman on. Aiemmin Olympiastadion ei ole Pitkämäelle juuri sopinut. Tänään hänellä on täällä kuitenkin vain voitettavaa. Mielen pitää pysyä rauhallisena ja paineettomana kotiyleisön edessä.

Kuka on keihäsfinaalin voittajasuosikki?

Andreas Thorkildsen - ehdottomasti. Vaikka karsinta ei kaikkia varmasti vakuuttanut, niin sellainen on vain tyypillistä norjalaisheittäjälle.

 

Lisää aiheesta