Valikko

Tilaa lehti

Huippu-urheilija tempaisi jälleen - ei mitään järkeä!

Lauri Karppinen 18.7.2012 10:52
Huippu-urheilija tempaisi jälleen - ei mitään järkeä!

Sensaation hakuinen Phillips Idowu. (Getty Images)

Omituisiin katoamistemppuihin erikoistuneen brittiläisen kolmiloikkaajan Phillips Idowun erikoiset tempaukset jatkuvat.

Brittien olympiakarsinnoista pois jäänyt ja sittemmin Timanttiliigan Lontoon osakilpailunkin ”lantio-ongelmien” vuoksi väliin jättänyt Idowu on nyt laittanut nettiin videopätkän, jossa hän treenaa punttisalilla. Siinä hän näyttää kaikin puolin hyväkuntoiselta eikä lantion kanssa tunnu olevan minkäänlaisia ongelmia. Ennätysnopea parantuminen siis.

Vuoden 2009 maailmanmestari ja Pekingin olympiahopeamitalisti on aiheuttanut harmaita hiuksia Britannian yleisurheiluliiton UKA:n valmennusjohdolle. Kukaan ei tunnu pystyvän ottamaan selvää, onko Idowu oikeasti loukkaantunut vai  ei, ja jos ei ole, miksi hän ei osallistu kilpailuihin. Toistaiseksi hän on tämän kauden aikana kilpaillut vain kolme kertaa, joten tuntuma tiukkoihin taistoihin on lähes täysin olematon. Parhaalla tuloksellaan 17,31 hän on maailmanlistan kymmenentenä.

Viime viikon keskiviikkona Thamesjoella pidetyssä tiedotustilaisuudessa, jossa Urheilulehtikin oli mukana, Idowu väitti, ettei hän ole ollut missään vaiheessa loukkaantuneena ja jäi Birminghamin olympiakarsinnoista pois vain siksi, kun tunsi olonsa hieman heikoksi. Valmennuspäällikkö Charles Van Commeneella oli asiasta aivan toisenlainen käsitys. Asiaa hankaloittaa se, että miehet eivät ole puheväleissä keskenään.

Kaksi vuotta sitten Barcelonassa ennätyksensä 17,81 hypännyt Idowu ei varmastikaan aio heittäytyä näkymättömäksi elokuun 7.päivänä, jolloin olympialaisissa käydään kolmiloikan karsinta.

Hänen pahimpiin kilpailijoihinsa kuuluva USA:n Christian Taylor vakuutti Crystal Palacella, ettei vähäinen kilpailumäärä vaikuta välttämättä millään lailla Idowun suorituksiin olympialaisissa.

”Hän on niin kokenut urheilija, että kyllä hän tietää mitä tekee”, kauden tilastoykkönen (17,63) uskoo.