Valikko

Tilaa lehti

Homma käymässä kovaksi – Pikajuoksija turvautui urheilupsykologin apuun

Lauri Karppinen 3.6.2012 12:51
Homma käymässä kovaksi – Pikajuoksija turvautui urheilupsykologin apuun

Getty Images

Pikajuoksija Dwain Chambersin ympärillä pyörinyt kohu on ajanut hänet uupumuksen partaalle.

Vuonna 2003 dopingista kärynnyt yhdeksänkertainen arvokisamitalisti (ennätys 9,97) kärsi kilpailukieltonsa, mutta Britannian olympiakomitean pykälien mukaan hänellä ei ollut enää koskaan asiaa olympialaisiin.

 

 Mutta Chambers, 34, ei halunnut antaa periksi, vaan valitti BOA:n tiukasta olympiapykälästä urheilun vetoomustuomioistuimeen  ja poistui sieltä voittajana. Vaikeat vuodet ajoivat Chambersin henkisesti niin kuiviin, että hän päätti ryhtyä käymään urheilupsykologin juttusilla.

 

”Minun tapauksessani siitä on ollut valtava apu. Ensin vastustin pitkään psykologin puoleen kääntymistä, koska mielestäni en ollut sellaisen tarpeessa. Ehkä en aikaisemmin ollutkaan, mutta  herran tähden nyt olen sitä todellakin tarvinnut. Voin näyttää kovalta tyypiltä ulospäin, mutta sisälläni pyörii sellaisia asioita, joita minun on ollut pakko päästä käsittelemään ammatti-ihmisen kanssa”, Chambers myöntää The Times -lehdelle antamassaan haastattelussa.

 

”Moni on sanonut minulle, että olet varmaan onnesi kukkuloilla, kun sait olympiaoikeutesi takaisin. Rehellisesti sanottuna olin kuitenkin täysin puhki. Olen matkannut tätä polkua yhdeksän vuotta, joten sen käsitteleminen vie aikansa.”

 

Mutta vaikka Chambers onkin nyt olympiakelpoinen, on hänen vielä vakuutettava brittivalitsijat. Toistaiseksi hän on juossut kolme satasen kisaa tällä kaudella ja ajat ovat olleet vaatimattomat 10,52, 10,32 ja 10,28. Tilastoissa hänen edellään on tällä hetkellä neljä brittiä.

 

Lauri Karppinen