Valikko

Ehtiikö keihäänheiton maailmanmestari olympialaisiin? - "Vihreää valoa"

Katja Kantanen 17.7.2012 12:24
Ehtiikö keihäänheiton maailmanmestari olympialaisiin? - "Vihreää valoa"

Keihäänheiton hallitseva maailmanmestari Matthias de Zordo uskoo kilpailevansa Lontoon olympialaisissa täydessä iskussa.

Saksalaista De Zordoa on haitannut heittokäden kyynärpäävamma, joka on estänyt maailmanmestarin kilpailemisen ja täysipainoisen harjoittelun.

”Käsi on parantunut. Asiantuntija Berliinissä näytti minulle vihreää valoa viimeisimmän tutkimuksen jälkeen, ja nyt voin käyttää kättäni jälleen täysipainoisesti”, De Zordo kertoo Euroopan yleisurheiluliiton sivuilla. 

De Zordo on menestysmahdollisuuksiensa suhteen optimistinen, ja uskoo ehtivänsä täyteen kuntoon ennen olympialaisissa 8. elokuuta kilpailtavaa miesten keihäskarsintaa.

”Minulla on noin kolme viikkoa aikaa viimeistellä kuntoni ja valmistautua ennen 8. elokuuta kilpailtavaa olympialaisten keihäskarsintaa. Uskon, että aika riittää”, De Zordo painottaa.

Tällä kaudella saksalainen on ehtinyt kilpailla vain neljästi, ennen kuin kyynärpäävamma pakotti hänet vetäytymään kilpailutauolle. Kauden paras on miehelle vaatimaton 81,62. Sen De Zordo heitti jo toukokuun puolivälissä Shanghain timanttiliigassa.

Viime vuonna De Zordo voitti MM-kultaa Daegussa, ja heitti syyskuussa ennätyksekseen 88,36.

Suomalaisista keihäsmiehistä Lontoon olympialaisissa heittävät Ari Mannio, Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen.