Valikko

Carl Lewis muistuttaa: tässä pikajuoksijoiden uhkat

Lauri Karppinen 10.7.2012 16:50
Carl Lewis muistuttaa: tässä pikajuoksijoiden uhkat

Car Lewis (Getty Images)

Brittijoukkueella on huomattava etu siitä, että se saa kilpailla kotikentällään. Tätä mieltä on Carl Lewis, yksi olympiahistorian kaikkien aikojen menestyneimmistä urheilijoista.

Mo Farahin ja Jessica Ennisin kaltaisilla supersuosikeilla on luonnollisesti suuret paineet vastata kotiyleisön massiivisiin odotuksiin, mutta Lewisin mielestä urheilijan on helpompi esiintyä kotiyleisön edessä.

Lewis itse sai urheilla kahdesti kotiolympialaisissa – Los Angelesissa 1984 ja Atlantassa 1996 – voittaen niissä viisi kultamitalia.

”Ihmiset sanovat, että kotikisoissa on suuremmat paineet, mutta minun mielestäni asia on täysin päinvastoin. Urheilijoilla on omat tutut ihmiset lähellä, he ovat lähellä kotiaan eikä heidän tarvitse matkustaa”, Lewis sanoi Lontoossa pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

”Jos urheilijalla on paineita, ne ovat täysin hänen omia sisäisiä paineitaan. Los Angelesin ja Atlantan kisoissa kukaan USA:n joukkueessa ei mielestäni tuntenut minkäänlaisia ylimääräisiä paineita. Kaikkien mielestä homma oli helpompaa kotiyleisön edessä.”

Lewis, joka voitti kaikkiaan yhdeksän olympiakultaa neljissä kisoissa, arvelee, että mahdolliset sateet voivat sotkea jamaikalaistähtien suunnitelmat.

”Pikajuoksijat pitävät lämpimistä ja kuivista olosuhteista. Ne, jotka menestyvät niissä, eivät välttämättä menesty sateisessa ja koleassa Lontoossa.”

Urheilulehden Lauri Karppinen seuraa Lontoon olympiavalmisteluja ja olympiailmiöitä paikanpäällä. Kesäkisat käydään 27.7-12.8.2012.