Valikko

Britit ehtivät ensimmäisenä - uskomaton urheilijamäärä

Lauri Karppinen 11.7.2012 09:36
Britit ehtivät ensimmäisenä - uskomaton urheilijamäärä

Rebecca Tunney on vasta 15-vuotias olympiaedustaja. (Getty Images)

Isäntämaa Britannia ilmoitti eilen ensimmäisenä maana lopullisen joukkueensa Lontoon olympialaisiin. Kooltaan se on muhkeat 542 urheilijaa.

Isäntämaan joukkue on siis lähes kymmenen kertaa suurempi kuin mitä Suomen joukkue tulee olemaan.

Se ei silti ole Britannian suurin joukkue kautta aikojen, sillä vuoden 1908 olympiakisoissa saarivaltakunnan joukkueessa urheili peräti 676 urheilijaa.

Tämänkertainen joukkue on ainakin sukupuolijakautumaltaan varsin tasa-arvoinen, sillä naisten osuus siitä on 48 prosenttia. Joukkueessa on kolme urheilijaa, jotka ovat nyt kuudensissa olympiakisoissa: Alison Williamson (jousiammunta), Mary King (ratsastus) ja Nick Skelton (ratsastus).

Joukkueen nuorin on 15-vuotias voimistelija Rebecca Tunney ja vanhin puolestaan 56-vuotias kouluratsastaja Richard Davison. Joukkueessa urheilee myös neljä sisarusta: Alistair ja Jonathan Brownlee (triathlon), Peter ja Richard Chambers (soutu), Jenna ja Asha Randall (taitouinti) sekä Lucy ja Kate MacGregor (purjehdus).

Urheilijoiden tukena on 519 henkilön taustajoukko sekä 300 vapaaehtoistyöntekijää.

Urheilulehden Lauri Karppinen seuraa Lontoon olympiavalmisteluja ja olympiailmiöitä paikanpäällä. Kesäkisat käydään 27.7-12.8.2012.