Valikko

Wimbledonissa uusi ykkössuosikki – tätä et usko!

Lauri Karppinen 3.7.2012 14:28
Wimbledonissa uusi ykkössuosikki – tätä et usko!

Wimbledonin Rufus (Getty Images)

Kuka on Wimbledonin tennisturnauksen tämän vuoden ykkössuosikki? Roger Federer…? Ei. Tietysti Andy Murray…? Ei hänkään...

Oikea vastaus on Rufus.

Rufus ei itse asiassa ole pelaaja, vaan kesy haukka, jonka tehtävänä on pitää pulut poissa kisa-alueelta. Rufus on siis töissä Wimbledonissa ja sillä on ikioma akkreditointikorttikin, jossa on sen kuva kaikkien muiden akkreditoitujen tapaan.

Rufus on esiintynyt monesti aamutelevisiossa, joten se on laajalti tunnettu ja todellakin erittäin suosittu. Mutta muutama päivä sitten tapahtui kauheita: Rufus varastettiin sen ollessa kuljetuslaatikossaan pakettiautossa parkkipaikalla. Moni pelkäsi jo pahinta. Vaadittaisiinkohan siitä kenties lunnaita?

Ihmisten suureksi riemuksi Rufus kuitenkin löydettiin hyväkuntoisena laatikossaan läheiseltä puistoalueelta ja palautettiin omistajalleen, 25-vuotiaalle Imogen Davisille. Tämän jälkeen Rufuksen suosio nousi taivaisiin. Kaikki Wimbledonin kymmenen tuhannet vieraat halusivat ottaa siitä kuvia ja mielellään vähän silittääkin sitä. Rufus on nimittäin hyvin kesy ja on pelkästään hyvillään, kun sitä pidetään hyvänä.

Rufus ei toki ole ensimmäistä kertaa töissä Wimbledonissa; se on jahdannut puluja siellä joka kesä vuodesta 1999 lähtien. Sen tehtävänä on ajaa pulut tiehensä aamuisin ja iltaisin. Päiväsaikaa sitä ei lennätetä, jottei pelaajien keskittyminen häiriintyisi.

 

Urheilulehden Lauri Karppinen seuraa Lontoon olympiavalmisteluja ja olympiailmiöitä paikanpäällä. Kesäkisat käydään 27.7-12.8.2012.