Valikko

Suurvoittajat vai noviisit? - "Tähän ratkeaa jättimäinen mestaruus"

Toimitus 5.7.2012 10:20
Suurvoittajat vai noviisit? - "Tähän ratkeaa jättimäinen mestaruus"

Serena Williams on jälleen iskussa. Kuva: Getty Images

Wimbledonissa pelataan naisten välierät. Urheilulehden Janne Eerikäinen näkee asetelman huikeana. Mestariksi kruunataan joko suurvoittaja tai ensikertalainen.

Janne, välieräpareina on Saksan Angelique Kerber vastaan Puolan Agnieszka Radwanska sekä USA:n Serena Williams vastaan Valko-Venäjän Victoria Azarenka. Mitä sanot ottelupareista?

Ensimmäisessä välierässä on kaksi nousevaa tähteä, joista kumpikaan ei ole pelannut Grand Slam -finaalissa. Ja toisessa on multivoittaja Wiliams sekä Australian avoimet tänä vuonna voittanut Azarenka. Asetelma on todella mielenkiintoinen, koska tämä tarkoittaa myös sellaista finaalia, jossa kohtaavat suurvoittaja ja ensimmäistä voittoaan janoava pelaaja.

Millaista odotat ensimmäisestä välierästä?

Kerber on vähän kuin viime vuoden Wimbledon-voittaja Petra Kvitova. Voimakkaita flättejä lyöntejä vetelevä vasuri. Kerber saattaa kyllä liikkua paremmin kuin Kvitova, mutta taas Kvitova syöttää paremmin kuin Kerber. Kerber on hieman väkinäisillä lyönneillä runttaava ja hyvin taisteleva pelaaja. On noussut ryminällä taistelemaan suurvoitoista.

Radwanska taas on taitopelaaja, jolla on hyvä kosketus palloon. Aika erilaisilla pelillisillä elementeillä nämä kaksi taistelevat ja molemmat tekevät omaa juttuaan. Uskon, että Kerber on voimakkaammalla pelillään vahvoilla. Radwanskan peli voi olla kovan paineen alla särkymäherkempää, mikä saattaa ratkaista näin kovan panoksen ottelun.

Joko Azarenka on ohittanut Williamsin pelaajana?

Tavallaan siltä rupesi tuntumaan, että Azarenka otti alkuvuodesta koko maailman haltuunsa. Mutta niin vaan on käynyt hänellekin yhtenä monista naisten maailman ykkösistä, että on ollut hankalaa asemoida itsensä selvästi maailman parhaaksi, ja asema meni sitten ihan konkreettisestikin. Vanha valta iski jo takaisin Maria Sharapovan hahmossa, ja nyt ihan saman voi tehdä Williams. Serena Williams voi milloin tahansa olla siinä yksittäisessä hetkessä maailman paras, etenkin kun tullaan pitkälle Grand Slam -kisassa. Kun hän pääsee näin pitkälle, on hän henkisesti todella vahva ja lisäksi saanut pelattua itseään parempaan kuntoon.

Tässä kohtaa kaksi voimakaslyöntistä pelaajaa, joiden välille on hankala vetää isoa pelillistä eroa. Williamsin kokemus saattaa osoittautua yllättävän tärkeäksi asiaksi nyt.

Pidätkö Williamsia siis koko kisan lopun suosikkina?

Pidän. Kun hän on tässä porukassa näin pitkällä, on hän henkisesti todella vahvoilla. Hän haluaa näyttää nuoremmilleen ja koko maailmalle ainakin vielä kerran.