Valikko

Tilaa lehti

Nieminen vältti idiootin kohtaamisen - "Ei tule silti helppoa"

Toimitus 25.4.2012 12:32
Nieminen vältti idiootin kohtaamisen - "Ei tule silti helppoa"

Getty Images

Jarkko Nieminen ei saanutkaan vastaansa Radek Stepanekia, joka psyykkasi Niemistä viime viikolla, mutta Urheilulehden Janne Eerikäinen pitää vastusta nytkin haastavana.

Janne, Niemisellä oli tulossa potentiaalisesti toisen kierroksen ottelu Barcelonassa Radek Stepanekia vastaan. Nieminen itse kirjoitti blogissaan, että tshekki yritti psyykata häntä viime viikon ottelussa Monte Carlossa. Mitä olet mieltä tästä, että nyt vastassa onkin Eduardo Schwank eikä tämä kisasta vetäytynyt psyykkaaja.

On tämä tietyllä tapaa henkinen helpotus. Vaikka Nieminen itsekin sanoi, että häneen eivät tuollaiset koiramaiset temput pure ja että hän saa niistä vain lisää virtaa, niin tosiasiahan on, että kuka tahansa joutuu miettimään Stepanekin tätä puolta etukäteen. Oikeastaan minua hävettää itseni puolesta, kun taannoin kirjoitin Urheilulehdessä Stepanekista, että hän on kasvanut ihmisenä viime vuosina. Näin ei todellakaan sitten ole tapahtunut, vaikka hän on näyttänytkin jo vähän asiallisemmalta pelaajalta.

Menneinä viikkoina Stepanek jätti kättelemättä Janko Tipsarevicia hävittyään serbille Davis Cupissa viisituntisen ottelun. Ymmärrän aina sen, jos vastustaja tekee jotain stepanekmaista epäurheilijamaista, että silloin jätetään kättelemättä. Mutta kun Tipsarevic ei tehnyt mitään väärää, vaan ainoastaan voitti tiukan ottelun, niin silloin kättelemättä jättäminen ja väitetty keskisormen vilauttaminen ovat täysin idioottipuuhaa. Stepanekillahan on ollut joskus ATP-kiertueella hankaluuksia jopa harjoitusvastustajien saamisessa, koska hänellä on tietynlainen maine. Ei koira näköjään mihinkään karvoistaan ole päässyt.

Mutta siis kyllä Niemistä helpotti henkisesti hieman, ettei tarvitse yhtään pohtia, mitä Stepanek tällä kertaa tekisi.

Helpotti ilmeisesti pelillisestikin, kun vastaan tulee ATP-rankingissa sijalla 189 oleva argentiinalainen Schwank eikä kova luu Stepanek?

Ei kyllä helpota paljoa pelillisesti. Schwank oli vielä pari vuotta sitten niitä pelaajia, joista povattiin seuraavia massakenttien kuninkaita. Vaikka sittemmin ei ole niin lujaa mennytkään, on Schwankissa edelleen olemassa hyvän massapelaajan potentiaali. Hän saattaa olla yksittäisessä ottelussa kuinka vaarallinen tahansa. Ehkä Schwankin ongelmana on ollut tietyllä tapaa se, että hän on niin tyypillinen pelaaja. Osaa pedata syötöllä paikkoja voimakkaalle kämmenlyönnille ja on ylipäänsä erittäin voimakas pelaaja, mutta missään näissä asioissa hän ei ole erikoisosaaja, vaan hyvin tyypillinen pelaaja.

Näitä samoja asioita tekee nykyisin vähän jokainen, joten nämä pitää osata todella hyvin voidakseen olla erittäin kova pelaaja. Schwank on oman käsitykseni mukaan liian tyypillinen tämän päivän pelaaja ja ehkä hieman liiankin vahva fyysinen junttura, eikä siksi niin elastinen.

Tuosta syystä Niemiselle onkin ihan elinehto saada argentiinalainen liikkumaan lujaa. Ja toisaalta pitää pedata nykyisin hyvin toimivalla kämmenkrossilla paikkoja kentän avaamiselle.

Voittaako Nieminen Schwankin?

Tässä pitää antaa eräänlainen tulosvaroitus. Schwank on hyvä massapelaaja, joten hän voi lyödä Niemisen. Uskon silti hyvävireisen Niemisen voittoon tyyliin 7-5, 6-3.