Valikko

Tilaa lehti

Nieminen loistovireessä - "Nadalin haasto lähes sensaatiomaista"

Toimitus 23.4.2012 01:34
Nieminen loistovireessä - "Nadalin haasto lähes sensaatiomaista"

Getty Images

Jarkko Niemisellä on edessään jälleen kova kisa, nyt Barcelonassa. Urheilulehden Janne Eerikäinen pitää Niemisen virettä loistavana.

Janne, mitä Monte Carlon Masters-kisa kertoi Niemisen vireestä?

Hän on loistovireessä. Ei tenniksessä voida aina mitata tulosta sillä, miten monta kierrosta etenee. Nieminen voitti Monte Carlossa loistavan pelaajan Radek Stepanekin ja haastoi sen jälkeen hienosti massakenttien monivuotisen kuninkaan Rafael Nadalin. Pitää tajuta, että voittamisen kynnys Nadalia vastaan massalla on aivan valtava ihan jokaiselle pelaajalle, myös Novak Djokovicille. Nieminen taisteli erittäin kunniakkaan tappion Nadalia vastaan ja oli lähes sensaatiomaisen hyvin mukana ottelussa.

Mitkä asiat toimivat Nadal-ottelussa?

Nieminen pelasi osittain, kuten oletin että hänen täytyy pelata voidakseen haastaa Nadal, mutta samalla ilahduttavaa oli se, että myös peruspeli riitti johonkin. Nieminen pelasi normaalai aggressiivisemman massaottelun. Tuli hienosti palloa vastaan, löi monta kertaa rystyä hyvin takaisin samaan kulmaan kohti Nadalin kämmenkulmaa. Kämmenlyöntikin toimi ihan kohtalaisesti. Nieminen pysyi voimakkailla yläkierrekämmenillä ja vahvalla liikkumisellaan hyvin ottelussa mukana.

Toki paketti hajosi pari kertaa ja tuli turhia virheitä, mutta on niinkin, että niin siinä vaan helposti käy Nadalia vastaan, kun tietää, että joutuu pelaamaan aivan piripinnassa. Nieminen pelasi fantastisen ottelun ja turnauksen, ja tällä vireellä on hyvä jatkaa massakautta.

Mitä tämä sitten tarkoittaa massakauden jatkolle?

Edelleen muistutan siitä, että kilpailu on massalla kovaa, eikä ole helppoa voittaa yhtään ottelua. Saati useita peräkkäin. Nyt Niemisellä on kuitenkin hyvä mahdollisuus edetä vaikka kolme voittokierrosta eli kahdeksan parhaan joukkoon. Mutta helppoa ei ole tälläkään kertaa. Javier Marti (ATP-171) voi olla rankingiaan kovempi testi ja sitten pitäisi taas voittaa ehkä Stepanek ja aina vaarallinen Feliciano Lopez. Mutta kyllä tämä on kaikkien mahdollisuuksien kisa silti, vaikka kova onkin. Yleisön kannattaa vaan suhtautua tähän touhuun nyt niin, että etenkään massalla otteluvoitot eivät ole itsestäänselvyyksiä. Täytyy pikemminkin tarkkailla pelin laatutekijöitä, mitkä olivat Monte Carlossa kohdillaan huolimatta toisen kierroksen tappiosta.

Millainen vastustaja Marti on avauskierroksella?

Hän voitti Harri Heliövaaran Australian avointen karsinnoissa. Niemisellä on siis olemassa suora linja mistä kysyä scouttausapua. Marti on lupaava 20-vuotias pelaaja. Pyrkii pelaamaan aika varmasti, on yhden käden rystylyöjä. Niemisen täytyy pelata aika lailla omaa peruspeliään. Paljon vasurin yläkierteistä rystykrossia Martin yhden käden rystylle ja sieltä mahdollisesti virheitä tai lyhyitä palloja ja niistä sitten ratkaisuja. Toisaalta on kaksipiippuinen juttu, pitääkö pelata kovaa vai peruspeliä. Vaikka Martikin on varma pelaaja, pitäisi Niemisen kovan rutiinin silti riittää pitkälle myös varmalla pelillä. Epäilemättä hyvävireinen ja itseensä uskova Nieminen kuitenkin lähtee pelaamaan peliä dominoiden ja samalla varmuuteen pyrkien. Uskon, että Nieminen vie tämän 6-4, 7-5.