Valikko

Tilaa lehti

Nieminen kohtaa espanjalaistähden - "Vahvoilla tässä otteluparissa"

Toimitus 26.4.2012 08:41
Nieminen kohtaa espanjalaistähden - "Vahvoilla tässä otteluparissa"

Getty Images

Jarkko Nieminen pelaa pääsystä kahdeksan joukkoon Barcelonassa. Urheilulehden Janne Eerikäinen uskoo Niemisen mahdollisuuksiin.

Janne, Nieminen (ATP-47) on kohdannut Barcelonan suhteellisen isossa kisassa kaksi selvästi itsensä alapuolelle rankattua pelaajaa. Muuttuuko tahti nyt tyystin, kun vastassa on ATP-sijalla 16 oleva Feliciano Lopez?

Tietenkin jossain mielessä, mutta ei ratkaisevasti. Nieminen on voittanut tähänkin mennessä kuitenkin erittäin lupaavan pidetyn espanjalaisen Javier Martin ja hyväksi massapelaajaksi tiedetyn Eduardo Schwankin. Ei nämä mitään läpihuutojuttuja ole olleet. Ja Lopezhan taas on aina sopinut Niemiselle vastustajana.

Eikö se kuitenkin laske Niemisen osakkeita, kun pelataan Espanjassa, massakentällä ja espanjalaista vastaan?

Itse asiassa ei laske juuri tässä tapauksessa. Lopez on nopeiden kenttien pelaaja. Loistavasyöttöinen vasuri ja hyökkäyspelaaja. Osaa hän massallakin pelata, mutta massa ei todellakaan ole hänen paras alustansa. Se on tietenkin selvää, että hän on ollut vasta suunnilleen 30-vuotiaana uransa parhaassa vaiheessa. Pahan vastustajan ja yhden oman ikäluokkansa parhaista Nieminen tässä kohtaa, mutta vastustajan, joka on aina sopinut hänelle, ja joka sopii erityisen hyvin massakentän olosuhteissa.

Minkälaista odotat sitten ottelusta?

Nieminen on vahvoilla peruspelissä ja takakentältä ylipäänsä. Niemiselle ilman muuta tärkeintä on pelin pitäminen painavana, ettei espanjalainen pääse hyökkäilemään. Syötönpalautus ja syötön lukeminen ovat erittäin monipuolisesti syöttävää Lopezia vastaan tärkeää. Paljon on saatava syötönpalautuksia riittävän painavana kenttään, ettei Lopez pääse rakentelemaan hyökkäyspaikkoja. Ylipäänsä Lopez on saatava tuntemaan, että syötöissä joutuu tekemään töitä siksi että palloja tulee koko ajan takaisin.

Totta kai peruspelissä täytyy yrittää painostaa Lopezin yhden käden rystyä rystykrosseilla ja omien kämmenkiertojen jälkeen kämmenellä. Kaikkinensa tämä on Niemiselle hyvä match-up, jossa voi keskittyä kontrolloimaan ottelua peruspelin ja hyvän liikkumisen sekä liikuttelun kautta.

Voittaako Nieminen sitten?

Hän johtaa ATP-tason kohtaamisia 5-1 ja on voittanut Lopezin kerran haastajakisassakin. Niemisen ainoa tappio tuli kaiken lisäksi sairaana pelatessa, silloin juuri tässä Barcelonan kisassa. Mutta kyllä minä uskon tässä Niemiseen, lukemat voisivat olla jotain 6-4, 7-6. Kahdeksan joukkoon pääsy kuuden kierroksen isohkossa massakisassa olisi todella loistavaa Niemiselle. Massan puolivälieräpaikat ovat olleet viime vuosina harvinaisia.